Ne žudite za prolećem: I jesen je seksi

Zimi spavamo 20 minuta duže nego tokom ostalih godišnjih doba, u proleće smo skloniji promeni raspoloženja i snažnijem doživljavanju različitih osećanja, letnje vrućine nas čine sklonim avanturama, a u jesen, kada lišće menja boju, mnogi menjaju partnere!

Šalu na stranu, jesen nije godišnje doba koje karakteriše promiskuitet, ali je profesor Roeneberg otkrio da jeste vreme kada smo naročito seksualno aktivni.

Sunce nas tokom jesenjih dana retko obasjava, ali tmurni dani imaju posebnu čar ukoliko imate sa kime da delite tamu.

Zbog hladnijih dana naš životni prostor postaje centar našeg života, više se družimo kod kuće, kuvamo, pričljiviji smo, ali i više fokusirani na partnera.

Osećanje ljubavi donosi toplinu i može da razvedri kišne jesenje dane, a ako niste znali, čak su i samoubistva ređa tokom jesenji. Suicida ima najviše u proleće, i to ponedeljkom.

Nivo testosterona se povećava tokom jeseni, a i ženski hormoni su u isto vreme aktivniji, pokazalo je istraživanje. Viši nivo estrogena čini da se žene osećaju seksepilnije, a to nije slučajno baš u jesen. Bebe začete u to vreme se rađaju u proleće i leto, kada je svetlo i toplo, što organizmu omogućava da lakše proizvodi vitamin D koji jača kosti i imuni sistem.
 
Dakle, nemojte čeznuti za prolećem, iskoristite najbolje vreme za ljubav na zapadnoj Zemljinoj polulopti.

Ljubite se u parku, među žutim lišćem, skidajte se lagano, deo po deo garderobe. Dani kraće traju, što znači da imate više vremena za seks, a kiša koja dobuje po krovu je tako romantična.

Izvor: 24sata
 

Pogledajte još