Beograd: Dvogodišnji dečak povređen u nesreći

0

Tokom noći u Beogradu su se dogodila dva saobraćajna udesa u kojima su povređene dve osobe, od kojih je jedno dete zadobilo težu povredu glave, izjavila je Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Dečak uzrasta tri godine je u udesu, koji se dogodio oko 19.25 časova na Pančevačkom mostu, zadobio težu povredu glave i pod sumnjom da ima potres mozga prevezen je neurohirurgu u Urgentni centar, rekla je Macura.

Muškarac star oko 41 godinu, vozač, u udesu oko 21.55 časova na uglu ulica Cvijićeva i Bulevar Despota Stefana zadobio je istezanje vrata, a pošto nije imao vidljivih povreda, nije ni vožen u bolnicu, istakla je portparol Hitne pomoći.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 101 intervenciju od kojih pet na javnim mestima, a pomoć su najčešće tražili srčani bolesnici i astmatičari, rekla je Macura.

Za protekla 24 sata Hitna pomoć je u Beogradu obavila ukupno 211 intervencija od kojih 47 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala adekvatno i toplije oblačenje, uzimanje čaja i kafe, oprez u saobraćaju i poručila da je potrebno čuvati se respiratornih virusnih infekcija i provetravati prostorije u kojima se boravi.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.