SKANDAL: Još se ne zna po kojim pravilima će se suditi u KLS

0

Predsednik Udruženja klubova košarkaške lige Srbije i vršilac dužnosti direktora Lige, Darko Jovičić rekao je danas, dva dana pred početak šampionata Srbije, da se niko nije kandidovao za tu funkciju, kao i da se još ne zna po kojim pravilima će se suditi.

“Predsednik sudijske komisije Branko Jovanović je zadužen za suđenje, a mislim da će se igrati po pravilima FIBA. Nije nam goruće pitanje da li ćemo igrati po ULEB ili FIBA pravilima. U ponedeljak imamo sastanak sa sudijskom komisijom”, rekao je Jovičić na konferenciji za novinare u Košarkaškom savezu Srbije.

Jovičić je postavljen za vršioca dužnosti direktora Lige, pošto je krajem maja smenjen Predrag Bojić.

“Nije bilo kandidata za direktora lige. Pokušaćemo to da rešimo u najkraćem mogućem roku. Ne znam zašto niko nije podneo kandidaturu“, dodao je Jovičić.

Košarkaška liga Srbije ove sezone će početi bez sponzora i direktora lige.

Jovičić je rekao i da još nije postignut dogovor sa Radio-televizijom Srbije o direktnim prenosima.

“Pokušaćemo da se dogovorimo sa RTSm u narednih mesec dana. Gledaćemo da se prenose utakmice iz cele Srbije, a ne samo iz Beograda i Novog Sada“, rekao je Jovičić.

Sekretar Udruženja klubova košarkaške lige Srbije Milan Tasić rekao je da će ove sezone u jednom timu moći da igraju do četiri stranca, kao i prošle.

“Četiri stranca kao i prošle godine, nije došlo do nikakvih promena”, rekao je Tasić.

Košarkaška liga Srbije počinje u petak utakmicom Vršca i Napretka. U ligi će učestvovati 14 klubova i trajaće od 5. oktobra do 29. marta.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.