Novi Pazar: Učenik je izbo četvoricu u samoodbrani

"Napali su me iza škole jer sam se posvađao sa R.Ž. Neko me je udarao palicom po glavi. Izvukao sam nož. Ne znam koga sam sve ubadao", rekao je Maloletni B.B, a prenosi Blic.

Novopazarskoj policiji se napadač predao nekoliko sati nakon incidenta u pratnji oca i advokata.

"Maloletni napadač se za vreme malog odmora posvađao sa R.Ž, koji je u pomoć pozvao drugove iz gimnazije. Po završetku časova, R.Ž. ga je sa trojicom drugova sačekao nedaleko od škole i posle kraće svađe izbila je tuča ", navode u policiji.

U policiji dodaju da je B.B. juče predat pravosudnim organima i da je pokrenut postupak istrage pred istražnim sudijom za maloletnike. Povređeni đaci su u novopazarskom Zdravstvenom centru, a hirurg Omer Bačevac, koji ih je operisao, kaže da je njihovo stanje stabilno.

"Dečaci se oporavljaju. Maloletni R.Ž. ima povrede ispod leve ruke i u stomaku, koje su bile opasne po život. Zato je hitno operisan i njegovo zdravstveno stanje je dobro. Drugi učenik S.Dž. imao povredu prednjeg trbušnog zida, M.Đ. povrede abdomena i podlaktice. Četvrti P.A. ima rane po butini", rekao je Bačevac.

Direktor Ekonomsko-trgovinske škole Sead Ljajić navodi da je do tuče došlo posle šestog časa i da nema podataka da su se ovi učenici ranije svađali.

"Oni do sada nisu pravili prestupe i zato smo iznenađeni. Svi su solidni učenici. Ovo što se dogodilo je veoma loše za naše školu, obrazovanje i grad. Dosad nije bilo ovakvih incidenata oko škole"
, objašnjava Ljajić.

Rodbina povređenih dečaka ne zna motiv incidenta i tvrde da su svi dobra deca i primereni učenici.

Izvor: Blic, B92

Pogledajte još