Zbog napada na Čedomira Jovanovića: "Belgrejd bojsi" pred sudom

Na optuženičkoj klupi pored Dunjića naći će se i Leo Petrović, rekla je Tanjugu portparol suda Dušica Ristić.

Dunjiću je u petak 27. septembra produžen pritvor u kom boravi od hapšenja nakon incidenta u Mađarskoj.

Tokom suđenja u svojstvu oštećenog svedočiće i lider LDP-a.

Dunjić je od ranije poznat organima gonjenja, a protiv njega je podneto više desetina krivičnih prijava za različita krivična dela, od kojih je najčešće u pitanju bilo nasilničko ponašanje.

On je prošle godine u aprilu pravosnažno osuđen na četiri godine i dva meseca zatvora, kao i Uroš Avramović, jer su naneli teške telesne povrede Andreju Čoguriću na splavu "Kalipso" u aprilu 2008. godine.

Tom presudom preinačena je prvostepena odluka Višeg suda u Beogradu i u pogledu kvalifikacije krivicnog dela i u pogledu visine izrečenih kazni, prema kojoj su posle ponovljenog suđenja bili osuđeni na po sedam godina i dva meseca zatvora zbog krivicnog dela ubistvo u pokušaju.

Zašto Dunjić nije bio poslat u zatvor na odsluženje kazne pre incidenta u Mađarskoj nije poznato.

Jovanović je napadnut u Segedinu, gde je bio na utakmici vaterpolo kluba "Crvena zvezda". Lider LDP-a je sa suprugom i prijateljima uoči utakmice ušao u restoran gde su bili "Zvezdini" navijači i većina se sa njim pozdravila.

Međutim, grupa od oko 20 huligana počela da ga vređa, nakon čega su i fizički nasrnuli na suprugu, njega i njihove prijatelje.

Izvor: Novimagazin

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.