Ana predala meč osmine finala

BEOGRAD, 29. juna 2009. (Beta) - Srpska teniserka Ana Ivanović predala je zbog povrede  noge svoj meč osmine finala na Vimbldonu, prilikom vođstva njene protivnice Venus Vilijams od 1:0.

Ivanovićeva je 13. nosilac, a u prvom setu nije pružila ozbiljniji otpor Amerikanki, koja je treći nosilac. Vilijamsova je povela sa 5:0 u prvom setu pre nego što je Ivanovićeva osvojila jedini gem.

Na početku drugog seta, Ivanovićeva je posle serviranog asa napravila bolnu grimasu na licu i držala se za desnu nogu, na kome joj je bandažirano koleno.

Srpska reprezentativka zatražila je tajm-aut, posle čega joj je ukazana lekarska pomoć. Ona je posle pauze nastavila meč i osvojila prvi gem, ali je ipak predala meč u suzama zbog bolova.

Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je da je veoma razočarana što je zbog povrede noge predala meč Amerikanki Venus Vilijams u osmini finala Vimbldona, u trenutku kada je gubila sa 1:0 u setovima, ali je dobila prvi gem u nastavku meča.

"Kada sam servirala u prvom gemu drugog seta, doskočila sam na levu nogu i osetila jak bol. Nisam mogla da se oslonim i mnogo me je bolelo. Stavili su mi bandažu i stegli nogu, ali nije bilo šanse da nastavim. Razočarana sam što nisam mogla da završim meč", izjavila je Ivanovićeva, kroz suze, na konferenciji za novinare.

Srpska teniserka kazala je da je počela bolje da igra u završnici prvog seta koji je izgubila sa 6:1 i da je u nastavku meča videla šansu za pobedu.

"Pokušala sam da uđem u ritam, ali mi je to falilo u prvom setu. Tada nisam jako udarala lopticu i morala sam da budem malo smirenija. U poslednjih par gemova sam počela bolje da serviram, čini mi se da sam u drugom setu mogla da imam dobru priliku da se vratim u meč", izjavila je ona.

Na pitanje novinara da prokomentariše činjenicu da za dva dana u Beogradu počinje Univerzijada, Ivanovićeva je rekla:

"To je veliki korak za Beograd. Srećna sam što imamo sve više velikih sportskih dogadajaja i koncerata. Univerzijada je prava prilika da se pokažemo u dobrom svetlu, jer sport spaja ljude", zaključila je ona.

Rezultati osmine finala:

Elena Dementijeva – Elena Vesnina 2:0 (6:1, 6:3) 
Viktorija Azarenka - Nađe Petrove 2:1 (7:6, 2:6, 6:3)
Serena Vilijams - Danijela Hantuhova 2:0 (6:3, 6:1)
Venus Vilijams – Ana Ivanović (Ivanović predala zbog povrede)
Sabina Lisicki – Karolina Voznjacki 2:0 (6:4, 6:4)
Frančeska Skavijone – Viržin Razano 2:0 (6:2, 7:6)
Agnješka Radvanska - Melani Uden 2:0 (6:4, 7:5)
Dinara Safina - Ameli Morezmo 2:1 (4:6, 6:3, 6:4)

Pogledajte još