Nikolić: Uz saradnju sa EU da promenimo odluku Prištine

"Beograd će pokušati uz saradnju sa EU da ovu odluku insitucija iz Prištine promeni, a kao ne bude promenjena onda ćemo naravno sesti da razgovoramo o tome da li treba da nastavimo da učestvujemo u nečemu što bi potpuno samostalno sprovodila administracija u Prištini," rekao je NIkolić novinarima u Strazburu, posle sastanka sa predsednikom Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Žan-Klod Minjonom.

Nikolić je rekao da je takvom odlukom Priština predstvojeće izbore učinila neregularnim i upitao da li je uopšte moguće održati izbore bez ikakve kampanje.

"To nije dobro. Mi smo pretpostavili drugačije odnose izmedju Beograda i Prištine, odnose poverenja i pretpostavili smo da će izbori biti apsolutno demokratski i regularni. Ovim se postavlja pitanje regularnosti izbora, uz sve primedbe koje sam je preneo i predsedniku Parlamentarne skupštine Saveta Evrope,"
istakao je Nikolić.

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj izjavio je juče da je odluka vlade Kosova da se srpskim zvaničnicima ne dozvoli ulazak na Kosovo i Metohiju dok traje kampanja za lokalne izbore, zakazane za 3. novembar, definitivna i da se nikako ne može promeniti.

Izvor: BLIC

Pogledajte još