Obradović planira da tuži Velimira Ilića

Obradović je kazao da mu niko nikada nije nudio novac da bi sprečio uklanjanje bespravno sagrađenih objekata i pozvao sve nadležne -privredne subjekte, policiju, zaposlene u gradskoj upravi i građane da daju sud o njegovom radu.

"Osamnaest godina radim kao građevinski inspektor, a gotovo devet sam na mestu šefa Građevinske inspekcije gradske uprave. Ono što je javnosti nepoznato, svih 18 godina ni građevinski inspektor, ni šef nisu odlučivali da li će se, i kada, prinudno sprovesti izvršno rešenje o uklanjanju objekta izgrađenog bez građevinske dozvole", rekao je Obradović Tanjugu ističući da su o tome odlučivali načelnici službi u dogovoru sa gradonačelikom.

Da je lokalna vlast imala opredeljenja da poruši nelegalno izgrađene objekte za koja su postojala izvršna rešenja inspektora, u tome nije niko mogao da je spreči, rekao je Obradović.

On kaže da građevinski inspektori nisu u mogućnosti da izvrše nijednu odluku prinudnim putem sami, ali ni uz pomoć šefa građevinske inspekcije.

"Ja ću, zbog svoje porodice, morati da se borim da odbranim našu čast, ali i čast svih poštenih ljudi, inspektora i zaposlenih u gradskoj upravi. Tužiću Velimira Ilića jer je ova neistina imala za cilj da nas ubije, ali i da legalizuje nelegalnu gradnju u Čačku", rekao je Obradović.

Podsetimo, ministar građevine i urbanizma rekao je juče u Skupštini Srbije da je otac jednog od lidera "Dveri" uzimao mito kako neki ilegalno sagrađeni objekti ne bi bili srušeni.

Ilić je tokom rasprave o novim zakonskim rešenjima o legalizaciji rekao da je taj čovek tražio da se novac uplati "tom mladom čoveku za predizbornu kampanju", ali nije naveo o kome je reč.

Izvor: Novosti

Pogledajte još