KOMUNALNA POLICIJA: Poštuje se odluka o zabrani prodaje alkohola noću

Odluku poštuju beogradski kupci i prodavci, a to potvrđuju i redovne kontrole Komunalne policije.

Od kraja juna i donošenja Odluke o zabrani prodaje alkoholnih pića u trgovinskim i zanatskim objektima od 22 do 6 sati ujutru, Komunalna policija svako veče na terenu kontroliše njeno sprovođenje.

Tokom početnih kontrola komunalni policajci u prekršaju su zaticali u proseku oko 30 odsto prestupnika, da bi se s vremenom taj broj smanjivao, a tokom poslednje tri noći patrole nisu zabeležile nijedno nepoštovanje odluke.

Na osnovu dosadašnjih kontrola, može se potvrditi da su traženi efekti postignuti i da alkohol nije moguće kupiti posle 22 sata, čime je u velikoj meri omogućeno poštovanja komunalnog reda, kaže se u saopštenju Komunalne policije.

Tokom primene prethodne odluke tokom 2011. godine, drastično se smanjio broj ljudi kojima se ukazuje pomoć zbog alkoholisanosti od 22 do 6 sati ujutru. Isto tako, za više od 40 odsto smanjio se i broj delinkvenata koji su neko delo počinili pod dejstvom alkohola, a drastično je bio smanjen (preko 25 odsto) i broj maloletnika koji su počinili neko takvo delo pod dejstvom alkohola.

Izvor: Kurir

Pogledajte još