Milutinov: Zvezda je najveći favorit!

"Zvezda se baš pojačala i najveći je favorit, svakako, ali sve ekipe su jače nego prošle sezone, tako da će biti dosta teže ove sezone", rekao je Milutinov novinarima u prostorijama Folksvagena u beogradskom naselju Krnjača.

Milutinov je, ipak, naveo da se nada da će Partizan ponoviti rezultat iz prošle sezone kada je osvojio Jadransku ligu i domaće prvenstvo, kao i korak više u Evroligi, što je plasman u TOP 16 fazu.

On je van trenažnog procesa zbog povrede kolena, koju ima od novembra prošle godine.

"Osećam mali bol, ali mi je dosta bolje nego što je bilo pre mesec dana. Počelo je sve prošle godine u novembru, dugo sam vukao to... Ali, sigurno da je vredelo, osvojio sam u međuvremenu prvu medalju sa reprezentacijom", rekao je 18-godišnji centar.

Milutinov je rekao da će za nekoliko dana polako početi da trči, ali da će mu biti potrebno vreme da uđe u kondiciju. On je, ipak, kazao da ima igrača koji će adekvatno nadoknaditi njegovo odsustvo.

On je kazao da je ekipa mnogo izgubila odlaskom kapitena Vladimira Lučića i povredom Davisa Bertansa, ali da je doveden Terens Kinsi kao dobra zamena.

"Dosta smo izgubili odlaskom kapitena i povredom Bertansa. Sigurno je da će nam nedostajati, ali doveli smo Kinsija koji je dosta iskusan. Izgubili smo, ali smo i dobili. Čekamo da se Bertans oporavi kako bismo se upotpunili", kazao je Milutinov.

Partizan će novu sezonu početi u nedelju, kada će u prvom kolu Jadranske lige dočekati Igokeu.

"Prva utakmica nam je veoma bitna zbog ostatka sezone i moraćemo da budemo maksimalni kako bismo pobedili", rekao je Milutinov.

Partizan i Folksvagen su potpisali dvogodišnji ugovor o saradnji, prema kojem je Milutinov na korišćenje dobio novog Golfa.

Na konstataciju da je "dobro prošao", mladi košarkaš je uz osmeh odgovorio: "Odlično".

Beta

Pogledajte još