Američka policija kod Kapitol hila ubila ženu koja je bila u kolima sa detetom

Agencija Rojters navodi, pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika, da je policija na licu mesta ubila osumnjičenu žensku osobu. Incident je počeo ispred Bele kuće, kada je za sada neidentifikovana osoba upravljajući vozilom pokušala da prođe ka delu Pensilvanija avenije koja je zatvorena za saobraćaj.

"Vozilo su zaustavili pripadnici Tajne službe u uniformi, nakon čega je auto velikom brzinom počeo da se udaljava, prošavši nekoliko crvenih svetala, a policija je započela poteru"
, rekao je šef policije Kapitol hila Kim Dajn.

Kako prenose CNN i NBC, policija je započela poteru za vozilom, a žena koja je upravljala autom uputila se prema Kapitol hilu, gde je pokušala da na silu prođe bezbednosnu barijeru ispred Kongresa, na šta je policija uzvratila vatrom.

(old_image)

Sa ženom je u vozilu bilo i dete, javljaju televizije. Medijska kuća ABC navodi da dete nije povređeno. Žena kod sebe nije imala nikakve dokumente i automobil je bio iznajmljen. U njenom vozilu nije pronađeno nikakvo oružje.

Dajn je rekao da je moguće da je u automobilu bilo i dete, kako su preneli mediji, ali da ne može da potvrdi da je osumnjičena osoba ubijena. Šef policije je istakao i da je jedan policajac povređen prilikom udara kola, a da nijedan nije pogođen metkom. U istragu je uključen i FBI.

Nema informacija da je incident povezan sa terorizmom. Pucnjava, koja se dogodila samo nekoliko blokova od Vrhovnog suda, čula se dok su zasedali Predstavnički dom i Senat.

(old_image)

Britanska agencija je ranije navela da je nekoliko kancelarija američkog Kongresa zatvoreno zbog ovog incidenta. Ljudima koji su stajali ispred zgrade Vrhovnog suda koja se nalazi preko puta Kongresa vlasti su rekle da se brzo sklone u zgradu suda.

U obaveštenju koje je dostavljeno putem elektronske pošte, policija na Kapitolu upozorila je ljude "da se zatvore, zaključaju i drže podalje od spoljnih vrata i prozora". Policija je nakon pola sata povukla naredbu o zaključavanju svih prostorija Kongresa i ljudima je dozvoljeno da izađu iz zgrade. Kongres je u pola četiri popodne nastavio sa uobičajenim radom.

O događaju je obavešten i predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama.

Izvor: Blic

Pogledajte još