Očaj: Bubrege nudili za dug, preti im do 10 godina zatvora

I oni i njihovi najbliži znali su, kako su izjavili na saslušanju, da čine krivično delo, ali nisu videli drugi izlaz. Preti im kazna zatvorom do 10 godina.

"G. S. je iz inostranstva dobio nekoliko ponuda za cenu od 150.000 evra. S jednom osobom je ugovorio transplantaciju, određeni su i mesto u inostranstvu i datum i lekar. On je u poslednjem trenutku posumnjao da može biti prevaren, pa je odustao", kaže za „Blic“ izvor iz beogradske policije i navodi da zakon za ovo krivično delo propisuje kaznu od dve do 10 godina zatvora.

Slučaj osumnjičenog A. K. bio je drugačiji. On je tražio 60.000 evra, ali se kupci nisu javljali, pa je stupio u kontakt s nekoliko medicinskih ustanova kojima je pokušao da proda bubreg.

Otkrili su ih pripadnici Uprave za strance - Odeljenja za suzbijanje ilegalnih migracija i trgovine ljudima PU Beograd, koji su otkrili i kupce i lekare koji su nameravali da učestvuju u tom krivičnom delu.

(old_image)

 Samo jedan u nizu. Oglasi ovog tipa česta su pojava na internetu

Traga i interpol
Dvojici osumnjičenih su zbog istrage oduzeti računari i mobilni telefoni. Policija je preko Interpola o slučaju obavestila kolege iz države iz koje su došli odgovori na oglas.

Blic

Pogledajte još