Sidnej: Srbi na lutriji osvojili milion dolara

Otac i ćerka srpskog porekla, iz sidnejskog predgrađa Liverpul od prošle srede su milioneri. To je Novostima potvrdio vlasnik novinarnice Newsplus, navodeći da je "čovek koji je dobio nagradu na lotu redovno kod nas uzima listiće i obavezno srpske novine“.

Menadžer i vlasnik ove radnje, Adžaj, kaže da on ovde radi već 13 godina, a srećnog dobitnika poznaje gotovo 10.

- On obično kupuje listić istog dana kada je izvlačenje, tako je i u sredu došao nešto pre podne da kupi loto listić za taj isti dan. I iste večeri postao je milioner - objašnjava nam simpatični vlasnik novinarnice, ponosan što je baš u njegovoj radnji kupljena dobitna kombinacija.

Naš sagovornik nastavlja da je srećni dobitnik došao u novinarnicu u četvrtak sa svojom ćerkom, jer je listić zapravo bio na njeno ime.

- Kada sam provukao listić kroz mašinu odmah sam znao da je dobitna kombinacija. Devojka i čovek koji su stajali ispred kase bili su u potpunoj neverici - prepričava Adžaj. - Oni su mi rekli da znaju da su osvojili nagradu, ali ne znaju o kojoj sumi je reč.

Prema Adžajevim rečima, kontakirali su odmah potom sa glavnom kancelarijom Lutrije Novog Južnog Velsa gde je potvrđeno da je dobitna kombinacija kupljena upravo u ovoj radnji. Takođe, rečeno mu je da je u pitanju dobitni fond od milion dolara!

- Pa to je mnogo novca, šta ćemo da radimo sa tolikim novcem!

Ovako su reagovali otac i ćerka kada su saznali da su dobili milion dolara, prepričava Adžaj reakcije srećnika.

Izvor: Novosti, B92

Pogledajte još