Oprez: Novi način krađe niških lopova

0

U Nišu se pojavio novi način krađe „sitnih“ lopova koji uđu u zgrade ili kuće, traže nezaključana ulazna vrata, a onda, kada otvore, kradu iz hodnika šta stignu.

To su najčešće ženske tašne, ali ne ustručavaju se da uzmu neki komad odeće, pa čak i bicikle, dečije igračke i slično.

Poslednji takav slučaj zbio se pre dva dana na Bulevaru Zorana Đinđića broj 2 gde su dvojica lopova ušla u stan i sa komode odneli ženski novčanik. Izvor Južnih vesti iz policije kaže da su takvi lopovi najčešće zavisnici od droga, ali ima i maloletnika kojima ovakav način „lake zarade“ nije stran.

Cela operacija njihove krađe ne traje više od desetak sekundi. Biraju niže spratove kako bi lakše pobegli. Stanari su obično u dnevnim sobama ili u ostalim prostorijama, u stanovima su obično upaljeni radio i tv aparati, tako da često i ne zna građanin da je pokraden jer nije čuo kradljivca dok ne vidi pritvorena vrata jer ih lopovi obično ne zatvaraju do kraja kako se ne bi čuli – kaže izvor Južnih vesti.

Ovoj vrsti kradljivaca pogoduje i to što veliki broj stanara zgrada u hodnicima stanova ostavlja tašne, kapute, jakne, kišobrane i telefone kako bi u kupatilu posle dolaska oprali ruke, a nakon toga vredne stvari ne odlože na sigurnije mesto.

Profesorki V.N. je pre nekoliko meseci tako nestala kožna tašna. Ona stanuje na petom spratu u jednoj od zgrada naspram parka Čair i takođe nije zaključala ulazna vrata.

Ma novca nije bilo mnogo unutra u novčaniku, oko 2.500 dinara, nego žao mi dragih slika koje su bile unutra. Mobilni telefon nije toliko vredan tako da ne znam koliko se taj lopov okoristio time, a naneo mi je mnogo veću štetu. Od tada živim u nekom manjem strahu, ali ne zbog krađe, nego je mogao da prilikom ulaska naleti na dete koje bi se mnogo uplašilo i neću o tome ni da mislim – kaže V.N. profesorka iz Niša.

Izvor: Južnevesti

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.