Ilić: Ostvarićemo ciljeve koje smo zacrtali 5. oktobra

0

Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić izjavio je danas da će Srbija ostvariti ciljeve koje je zacrtala 5. oktobra 2000. godine i da mu je drago što je bio na čelu kolone koja je došla u Beograd da promeni tadašnji režim Slobodana Miloševića.

“Posle toliko godina Srbija je želela demokratiju, promene, Evropu, tada smo krenuli puni enegrije, snage da izdejstvujemo promene. Meni je drago što sam bio na čelu tih kolona koje su slile u Beograd da promenimo režim koji je bio problematičan i da se promeni puno toga”, rekao je Ilić novinarima.

On je naveo i da će, iako do sad nisu, ciljevi zacrtani 5. oktobra biti ostvareni, a da je lično ubrzo nakon 5. oktobra doživeo razočaranje i da je zato tada odbio da udje u vladu.

“I evo posle toliko godina Srbija nije ispunila što je trebalo tada da ispuni. Imali smo veliku šansu koju nismo iskoristili. Želim da pozdravim sve učesnike 5. oktobra i da im zahvalim na onome što su učinili i da poručim da pronadju malo strpljenja i da sačekaju, ostvarićemo ciljeve koje smo tada zacrtali””
, rekao je Ilić.

Sutra se navršava 13 godina od demonstracija u Beogradu koje su dovele do obaranja režima Slobodana Miloševića.

Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.