Mihajlović: Državna uprava mora da se reformiše

"Državna uprava mora da se reformiše, ma koliko to nekima zvučalo strašno, naročito onima koji u njoj rade. Previše je ljudi za poslove koje ne moraju da rade", rekla je Mihajlović na konferenciji za novinare.

Kada je reč o ukidanju agencija, ukazala je, to mora da bude efikasnije, a ne da se završi samo na tome da je Ministarstvo energetike jedino koje je ukinulo Fond i dve agencije - Agenciju za energetsku efikasnost i Agenciju za hemikalije.

"To mora da bude slučaj i sa ostalim ministarstvima"
, istakla je Mihjalović.

Na pitanje da li Ministarstvo energetike, razvoja i životne sredine ima plan uštede, ona je odgovorila da su od formiranja nasledili sedam milijardi dinara obaveza.

"Nismo imali mogućnost da izmirujemo te obaveze zato što su svi prihodi odlazili u budžet i tu smo već imali problem u startu"
, istakla je Mihajlović.

Nakon toga, dodala je Mihajlović, usledio je rebalans budžeta u kome je Ministarstvo moralo da smanji pojedine projekte, ističući da uvek postoji granica dokle može da se ide.

"Potrudićemo se koliko je moguće da to ne ugrožava sistem energetike i životne sredine, da izadjemo u susret tome. Ali to nije samo pitanje štednje već i raspoređivanje novca i svih onih drugih mera"
, rekla je Mihajlović.


Blic

Pogledajte još