Za utorak, 30. jun 2009. godine

BEOGRAD, 30. juna 2009. (Beta) - Dnevni listovi u Srbiji danas najviše pišu o merama protiv novog gripa, razmiricama i dogovorima političkih stranaka i ekonomskim temama.

ALO - Pod naslovom "Trudnica u karantinu zbog gripa!", o izolaciji jedne trudnice u GAK "Narodni front" zbog sumnje da je zaražena novim virusom gripa. "Patrijarh zdrav, Sinod ga na silu drži na VMA", piše list.

BLIC - "Amsterdamu nude status saštićenog svedoka", o mogućnosti da Sreten Jocić postane svedok. " Poseban tim od 100 lekara za svinjski grip" o merama za odbranu od pandemije novog gripa tipa A H1N1. "DS i G17 plus ne veruju jedni drugima", o tajnim pripremama za izbore. O pobedi Novaka Đokovića "Đoković drži časove tenisa na Vimbldonu".

BORBA - O postavljanju članova u upravnim odborima kulturnih institucija u Beogradu - " Ivana Žigon predsednik UO Bitef, Srđan šaper Filmskog festivala u Sopotu". "Petnica neće prestati da radi", izjava je ministra neuke i tehnološkog razvoja Božidara Đelića.

VEČERNJE NOVOSTI -"Poplavama nema kraja", o nepogodama od obilnih padavina. "Japanac pao i u Španiji", list saznaje da je španska policija pritvorila Vladimira Jovanovića. "Diklić stigao kući" o izlasku iz bolnice glumca Bogdana Diklića.

GLAS JAVNOSTI - O ideji ministarke finansije Diane Dragutinović da se produži radni vek - "Rad do smrti". "U nabavkama nestalo 11,5 miliona dinara", o optužbama rukovodstva Instituta u Sremskoj Kamenici.

DANAS - "Opozicija hoće da profitira od ulice", analiza povodom približavanja godišnjice vlade Mirka Cvetkovića. "Prečicom do novca" o zatrpanim trgovinskim sudovima.

KURIR - Pod naslovom "Mafija jača od države!", o izboru članova Upravnog odbora NIS-a. "Jovica Stanišić u teškom stanju", o bivšem šefu DB-a.

POLITIKA - "Albanci prisvojili i Miloša Obilića" o knjizi njujorškog izdavača najavljenoj za 7. jul. Intervju Aleksandra Vučića "Niko nas neće ucenjivati". "Za trgovinu drogom najmanje tri godine zatvora" o izmenama Krivičnog zakonika. "Država vraća 60 odsto duga", o uplati javnom preduzeću "Putevi Srbije" kojom će vratiti deo duga svojim poveriocima. "Naučnici Instituta Vinča na minimalcu", o platama u toj ustanovi.

PREŠ - "Traže nam 300.000 evra" za puštanje Damira Dokića iz pritvora, kaže njegova nevenčana supruga u ekskluzivnoj izjavi. "Cene stanova pale 25 osto, pašće još pet odsto" o krizi na tržištu nekretnina.

PRIVREDNI PREGLED - "Cenu pšenice diktiraju izvoznici", piše list. "Srpska malina ostaje u Srbiji?", o protestu proizvođača malina.

Pogledajte još