Britanki 15 godina zatvora zbog izgladnjivanja sina do smrti

Britanka, koja je bila alkoholičarka, ostavila je od decembra 2009. beživotno telo deteta u krevecu skoro dve godine, navodi agencija.

Hatonova - majka osmoro dece, osuđena je za ubistvo iz nehata.

Izričući presudu, sudija Rodžer Tomas rekao je da Hatonova nije ispunjavala "najosnovnije obaveze koje majka ima" i glavni zahtev za svakog roditelja da adekvatno hrane decu.

"Stavili ste svoju sebičnu zavisnost od alkohola ispred obaveza prema vašoj deci", rekao je sudija.

Mumificirano telo njenog sina, Hamze Kana, pronašla je policija u zapuštenoj porodičnoj kući u Bredfordu na severu Engleske, septembra 2011. godine u odeći za bebe od šest do devet meseci.
Telo je pronađeno tek pošto su policajci došli da provere žalbu komšija Hatonove da su u njihovo dvorište ubačene prljave pelene.

Hatonova je priznala da je zanemarila svoje petoro starije dece, uzrasta između pet i 13 godina, a sudija je rekao da su oni zatečeni u "zastrašujuće bednim uslovima", u kući sa razbacanim pakovanjima od pice, iskorišćenim pelenama, flašama votke i mačijim izmetom.

Otac svih osmoro dece, Aftab Kan, nije živeo sa njima, a najstariji sin 24-godišnji Tarik, osuđen je na dve godine uslovno zbog sprečavanja sahranjivanja dečaka, navodi AP.

Tarik je policiji rekao da mu je majka zapretila da će ubiti ostalu decu i spaliti kuću ukoliko slučaj prijavi vlastima.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.