Spasili zlostavljenu ženku pit bula, ne sluteći da su sačuvali dva života

Kako je Peni bila u izuzetno lošem zdravstveno stanju, veterinari su rešili da zatraže pomoć dr Done Velez, osnivača Hearts of Gold Pit Rescue u Mefisu. Poslali su joj njene fotografije i lečenje je počelo.

"Kada sam ugledala fotografije morala sam da dođem na kliniku i pomognem joj da preživi. Samo jedan pogled na tako mršavog i povređenog psa bio je dovoljan da odlučim da je povedem sa sobom i uradim sve kako bih je spasila. Nisam mogla da je ne uzmem,"
rekla je Dona.

(old_image)

Paralelno sa lečenjem počelo je traženje doma za ovu sirotu životinju. Ubrzo nakon objavljivanja njene priče javila se poroica iz Sent Luisa koja već ima dva pit bula. Njeno zdravlje se popravljalo iz dana u dan, a kada je bilo vreme za to, otišla je u svoj novi dom.

"Peni je divan pas, a njen apetit je sve jači što je dobro, jer prvi dan nije htela da jede. Još uvek se plaši naša dva dečaka, ali radim na tome da ih zbližim i mogu vam reći da već vidim napredak. Obožava da ide u šetnju, a želi da trči do kuće kada se vraćamo što moram da joj ograničavam zbog oporavka,"
rekao je njen novi vlasnik.

(old_image)

Međutim, najveće i najlepše iznenađenje koje je Peni priredila svojim vlasnicima jeste mala devojčica koju je rodila pre nekoliko dana. Svi su bili iznenađeni da je uspela da iznese trudnoću, ali uprkos traumama i lekovima malena ženkica nazvana Nikl je odlično.

Ova divna porodica, dakle, može da zahvali svim ovim ljudima koji nisu odustajali od nje, ne sluteći da se u spasavanju jednog, zapravo kriju dva divna života.

Izvor: Životinje.rs

Pogledajte još