Zvezda pala u Širokom, Radnički bolji od Cibone

Zvezda je poražena od Širokog sa 80:79 (13:17, 25:18, 20:20, 22:24), a najbolji u redovima beogradskog tima bili su Blejk Šilb i Demarkus Nelson sa 12 poena.

Crveno-beli su poslednji put pobedili u Širokom brijegu 20. Oktobra 2007. godine, a ni danas nisu upeli da upišu pobedu.

Zvezda je bolje počela meč, povela je, pre svega poenima Branka Lazića, sa 10:2.

Beogradski klub čuvao je prednost od dva do sedam poena sve do tri minuta pre kraja druge deonice, kada je Široki uspeo da izjednači rezultat (24:24).

Široki je na veliki odmor otišao s tri poena prednosti, a istu prednost imao je i na početku poslednjeg dela igre.

Poslednja četvrtina bila je veoma neizvesna. Kapiten Marko Simonović je pogodio za tri poena, a bio je precizan i Demarkus Neslon, tako da je Zvezda serijom od 10:0 ponovo povela (60:58).

Boris Barać i Domagoj Božnjak bili su odlični u redovima Širokog u tim trenutcima, preuzeli su stvari u svoje ruke, tako da je domaća ekipa minut i po pre kraja stekla velikih pet poena prednosti.

Poslednji minut meča obeležila su slobodna bacanja, ali košarkaši Zvezde nisu do kraja uspeli da preokrenu rezultat i trijumfuju.

Radnički je pobedio Cibonu u Zagrebu sa 82:66 (22:15, 21:13, 23:27, 16:11).

Najefikasniji u Radničkom bio je Muftau Jaru sa 19 poena, dok je Sava Lešić ubacio 14. U domaćoj ekipi najbolji je bio Dario Šarić sa 17 poena.

Od samog početka meča Radnički je bio u prednosti, a iz munuta u minut je ta prednost rasla, pa je ekipa Miroslava Nikolića u osmom minutu imala i 15 poena prednosti (22:7).

Do kraja prve četvrtine Cibona je serijom 7:0 smanjila tu prednost.

Kragujevčani su dobrom igrom nastavili i u drugoj deonici, a poenima Dušana Mlađana i Marka Marinovića, Radnički je na polovini četvrine imao i 20 poena prednosti.

Radnički je dvocifrenu prednost održvao do tri minuta pre kraja treće četvrtine, kada je Cibona smanjila zaostatak na devet poena.

Ipak, zagrebački klub do kraja meča nije uspeo da ugrozi prednost Radničkog, koji je bez većih problema priveo meč kraju i upisao prvu pobedu u novoj sezoni regionalnog takmičenja.

Beta

Pogledajte još