Nikolić: Nije se Vučić sam stavio na čelo borbe protiv korupcije, ja sam ga tu postavio

Nikolić je u intervjuu zagrebačkom "Jutarnjem listu", na pitanje kako ocenjuje borbu protiv korupcije u Srbiji, na čije se čelo stavio prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić koji je "i predsednik njegove stranke", istakao i da "gospodin Vučić nije predsednik moje stranke".

Već sam rekao da sam prvi predsednik Srbije koji je demokrata. I drugi su birani na demokratski način, ali se nijedan od njih nije ponašao kao demokrata. Prvi sam predsednik Srbije koji je podneo ostavku na funkciju predsednika SNS, koju sam pre toga, za samo tri godine, doveo do pobede na izborima i do predsedničke pobede. Čak sam potpuno zamrznuo i članstvo u stranci - rekao je Nikolić.

Dačić ne vuče nijedan potez bez konsultacija sa Vučićem

Upitan da li je neobično što SNS, koja je dobila izbore, formalno nema premijersku poziciju u Vladi Srbije, Nikolić je naveo da je u trenutku kad je Vlada formirana bio svestan da se postavlja pitanje funkcionisanja ako ona bude sastavljena od stranaka koje su je i činile i do tada, s Demokratskom strankom, jer njegove ideje ne bi prihvatala Vlada koju bi kao premijer predvodio Tadić.

"Ko se bavi politikom zna da su ustupci neminovnost i ja sam tu prvi put načinio ustupak svom političkom aksiomu, da onaj ko pobedi na izborima treba da osigura premijersku funkciju. Međutim, mislim da je SNS načinom na koji je Vlada formirana, izborom kadrova, posebno Aleksandra Vučića, koji je preuzeo čini mi se pola Vladinih poslova na sebe, potpuno dobro zastupljena i da je to shvatio i predsednik Vlade (Ivica Dačić) koji ne vuče nijedan ozbiljniji i konkretniji potez bez konsultacija sa Vučićem"
, kazao je Nikolić.

Nikolić je dodao da će će sledeći izbori, prevremeni ili redovni, svakako otkloniti tu nelogičnost i da će funkciju premijera obavljati onaj ko osvoji najviše glasova.

Nikolić nije želeo da komentariše izjave Stanka Subotić u kojima optužuje bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

Blic

Pogledajte još