Upoznajte Braću Blum!

Saznajte ko su u stvari "Braća Blum", prevaranti koji su deo snimanja obavili upravo na našim prostorima - na više lokacija u Srbiji, kao i u Crnoj Gori.

Već smo vam u nekoliko navrata pričali o filmu "Braća Blum" (The Brothers Bloom) - najpre smo se pitali kada će doći u naše bioskope, pa je od distributera stigao odgovor na naše pitanje, a sada ćemo vam detaljno predstavite junake ovog avanturističkog filma, u režiji Rajana Džonsona.

Braća Blum su najveći prevaranti na svetu. Varaju veoma bogate i ne tako dobre likove. Stiven, stariji brat osmišljava prevare, Blum, mlađi, glumi u njima. Ali, to ne može večno trajati. Blum je umoran od takvog života. Želi da izađe iz lanca prevara i napokon vodi normalan zivot. Stiven ga ubeđuje da urade još jednu, do tada najveću prevaru, a ona se zove Pelenope Stamp i "teška" je 2,5 miliona dolara.

U nastavku pogledajte jedan od najzabavnijih klipova iz filma "Braća Blum", a zatim saznajte detalje o glavnim junacima ovog filma!


Blum
Blum, zajedno sa bratom Stivenom, jedan je od najvećih prevaranata na svetu. Inače, on uvek koristi samo svoje prezime, jer je njegovo pravo ime suviše smešno pa ga se stidi, tako da se radije predstavlja samo kao Blum. On je glumac u fikcijama koje piše njegov brat i živi neprestanu romansu i avanturu. Kada priča počinje, on je potpuno umoran od toga. Bez obzira kakva dela postiže, kakvu borbu izbori, kakvu lepu ženu osvoji, na kraju krajeva, sve ide u prilog njegovom bratu. I sve je lažno. On želi da ima pravi život. Odlučan je u nameri da odustane, kada mu brat ponudi poslednji posao. Na meti je milijarderka Penelope Stamp.

Penelope Stamp
Ona je žrtva prevare dva brata. Bolje reći, njihov poslednji posao. Zapravo, reč žrtva se ovde može upotrebiti uslovno, jer ona previše uživa u avanturi u koju je uvučena. Čitav život je provela u rezidenciji svojih roditelja, zbog misteriozne alergije, baveći se neverovatno ekscentričnim hobijima, dok je njena žeđ za spoljašnjim svetom neprekidno rasla. Kada joj je ponuđena avantura, ona odmah prihvata. Čak će se dogoditi i nešto neočekivano - ljubav između nje i Bluma. Da li će njeno srce biti slomljeno dok je prevara u toku ili će stvari postati mnogo komplikovanije od toga?

Stiven Blum
Blumov stariji brat i mozak svih operacija. On živi da bi kreirao razrađene, fiktivne priče koje u delo sprovode njih dvojica. Mislio je da je njegov brat srećan, da mu pruža ono što želi, dajući mu uvek uloge heroja. Ali, Blum nije srećan. I tako Stiven smišlja najveću prevaru do tada, ali veoma opasnu, koja će učiniti da se sve raspadne pred njegovim očima, a razlog tome je – ljubav.

Beng Beng
Stivenova odana i tiha partnerka u prevarama. Ona ne govori, bar ne mnogo, ona iskreno uživa u tome da stvari diže u vazduh. To što ne govori neće je sprečiti da nosi mobilni telefon.

Kustos
Misteriozni drugar koga naši heroji sreću na putu preko Atlantika na parobrodu. On tvrdi tri stvari: da je kustos u Narodnom muzeju u Pragu, da ima nekakvu poslovnu ponudu za njih i da je Belgijanac.

U filmu Rajana Džonsona "Braća Blum" glavne uloge tumače Edrijen Brodi, Rejčel Vajs, Mark Rufalo i Rinko Kikuči, a tu je i nekoliko naših glumaca: Slobodan Ćustić, Branka Pujić, Ana Sofrenović, Josif Tatić, Alek Rodić, Dubravko Jovanović. Sniman je širom istočne Evrope, između ostalog i u Beogradu, Subotici, Ulcinju, Baru. 


Film "Braća Blum" u naše bioskope stiže 24. septembra!

Pogledajte još