Stefanović: Ne treba zatvarati vrata zbog odluke Prištine

"Poruka Prištine je loša, ona je iracionalna, ali ukoliko bi vlada odlučila da zatvori vrata, to bi bilo takodje loše i vratila bi se Srbima na Kosovu koji očekjuju pomoć i podšku vlade", rekao je Stefanović novinarima u parlamentu.

On je ocenio da je vlada, koja bi eventualno sama "odlučila da zalupi vlrata loša vlada" i istakao da treba sve učiniti da se ta odluka Prištine otkloni.

Stefanović, medjutim, smatra i da najavljivanje mogućnosti da Srbija više ne učestvuje u dijalogu sa Prištinom govori da se bliže parlamentarni izbori i da se premijer i lider SPS Ivica Dačić vraća "u prepoznatljivu demagošku matricu kojom želi da mobiliše svoje biračko telo".

"To je ponovo čvrst, nepokolebljiv i patriotski Dačić", rekao je šef poslanika DS i ocenio da veruje da ovoga puta lider socijalista "neće uspeti da prevari građane".

Stefanović je još jednom podvukao da je u momentu kada Srbe treba podstaći da izadju na izbore "van svake pameti da se zabranjuje ljudima iz centralne Srbije da dodju na Kosovo".

Izvor: BLIC

Pogledajte još