Devojci koja je ubila taksistu zbog 600 dinara smanjili kaznu sa 40 na 15 godina zatvora

Slobodanu Jordanovu (29) njenom saučesniku kazna je sa 17 povećanana 20 godina zatvora, jer je ubio ranika na pumpi Zorana Radovića i ranio policajca Nenada Jelića.

"Nezir Šišić je došao na poziv Olivere Krsmanović, odvezao je do lokacije koju je tražila, a ona je tada izvadila pištolj i pucala mu u potiljak", navodi se u presudi.

Kako je pisao "Blic", taksimetar je pokazivao 597 dinara a pred policijom je izjavila da je razmišljala da li da plati vožnju ili da ubije taksistu. Izvadila je pištolj i sa zadnjeg sedišta pucala mu u potiljak.

"Kad je ubila Šišića Krsmanović je sela na prednje sedište, nogama izgurala telo iz automobila i taksijem ubijenog se odvezla do Guncata, kod Jordanova. On joj se pridružio u taksiju i zajedno su nastavili put. Kad su se zaustavili na pumpi u Mojsinju, Jordanov je ubio radnika Zorana Radovića (29)", navodi se u presudi Apelacionog suda.

Nakon drugog ubistva zajedno su zapalili Šišićev taksi kako bi uklonili tragove. Međutim, dan kasnije policija ih je identifikovala i pokušala da ih zaustavi u Beogradu.

Kad su im preprečili put, Jordanov je zapucao iz automobila i ranio policajca Nenada Jelića. Odlukom Apelacionog suda Mladen Mitrović, koji je Oliveri Krsmanić i Jordanovu pomagao posle zločina iako je znao da su ubili dvoje ljudi, osuđen je na četiri godine i četiri meseca zatvora.

U saopštenju Apelacionog suda nisu navedni razlozi za smanjenje kazne Oliveri Krsmanić i povećanje kazne Jordanovu.

Ubila da bi "ispoštovala" dečka

Olivera Krsmanić je ubila taksistu Nezira Šišića da bi me, kako je rekla, "ispoštovala" - izjavio je 2006. godine na sudu Slobodan Jordanov (23).

Negirajući krivicu, Jordanov je na Krsmanićevu, poznatu i po nadimku Olja Heklerka, svalio krivicu i za ubistvo Radovića i detaljno opisao događaje iz prošle godine.

"Olivera me je pozvala 12. aprila uveče i rekla da će doći kod mene u Guncate. Stigla je vozeći taksi. Odmah mi je rekla da je ubila taksistu Šišića. Pištoljem je pokazivala kako mu pucala u glavu"
, rekao je Jordanov i dodao da je u prvi mah pomilio da Krsmanićeva laže, ali da je poverovao kad je video Šišićeva dokumenta.

Jordanov je zatim opisao i ubistvo Radovića:

"Krenuli smo ka šumi da sakrijemo automobil. Ona je predložila da odemo do Subotice da prodamo "mercedes". Na putu smo naišli na policiju, pa smo skrenuli prema pumpi. Ona je izašla da kupi sok, a ja sam ostao u automobilu i slušao muziku. Odjednom sam začuo ženski vrisak i prigušen pucanj. Istrčao sam i krenuo prema šalteru. Tamo je stajala Olivera i psovala. Na podu sam video momka koji je ležao u lokvi krvi... Vratili smo se u automobil, a ona je tada zapevala: 'Koliko metaka treba da ispalim da bi me shvatili ozbiljno'"
, rekao je Jordanov dodavši da su tek posle toga zapalili "mercedes" u šumi da bi uklonili tragove.

Jordanov je u svoju odbranu dodao i da su se njih dvoje nekoliko dana krili u Oliverinom stanu, gde ga je ona "nekoliko puta seksualno iskoristila".

Blic

Pogledajte još