Pojačana kontrola vozača

Oni koji su se sinoć zatekli u gradu nisu mogli da izbegnu alko test.

"Očekujemo da građani shvate da više nema šale, da smo krenuli sa represijom da nema više preventive. Imamo povećan broj vozača koji i dalje voze pod uticajem alkohola. Akcija je prvenstveno usmerena na vozače pod dejstvom alkohola, a li i drugi teški prekršaji. Uključena je operativa, uključene su interventne jedinice", kaže načelnik Uprave saobraćajne policije Dragiša Simić.

Ovo nije štrajk policije, ovo su saobraćajci iz cele Srbije koji su sinoć sa operativcima i interventnim patrolama kontrolisali vozače u Beogradu. U akciju koja je trajala od 2 do 6 sati bili su uključeni i presretači bez oznaka. Ovaj mladić, videvši punkt saobraćajaca pokušava da pobegne u rikverc, ali ga presretač vraća do patrole.

Ovakve akcije daju rezultate, jer je smanjen broj stradanja na našim putevima , u odnosu na prošlu godinu je manje poginulih , manje nezgoda i povređenih lica, tako da ćemo se nastaviti ovakve akcije i ovo će biti konstantno prioritet saobraćajne policije.

A bilo je i saobraćajnih nezgoda. U Ustaničkoj ulici povređene su dve osobe. Saobraćajna policija nastaviće sa sprovođenjem ovakvih akcija ne samo u Beogradu već i u svim gradovima Srbije.

B92

Pogledajte još