Dragoslav Nikolić zove Đilasa na tv duel

Nikolić je medijima dostavio kopije dokumenata za koje je lider DS Dragan Đilas tvrdio da ih nema, a iz kojih se "jasno vidi da postoji saglasnost o protivpožarnoj zaštiti, za koju je lider demokrata Dragan Đilas tvrdio da je nema".

"Za razliku od Dragana Đilasa ja ne lažem i ne krijem ništa od građana. Stavljam na uvid dokumentaciju, u kojoj se jasno vidi da postoji saglasnost o protivpozarnoj zaštiti, za koju je Đilas lagao da je nemam i od Đilasa očekujem da učini isto - pokaže građanima dokumentaciju, pribavljene dozvole i poslovanje svoje Dajrekt medije i ostalih firmi", navedeno je u saopštenju.

Nikolić je istakao da je, "svestan da to Đilas neće učiniti, jer su i građani navikli da od njega dobijaju samo bujicu laži, a nikad istinu"

On je dodao da je "dokazao koliki je Đilas lažov, kada je govorio da ne poseduje dozvolu o protivpožarnoj zašiti".

"Povodom svih laži Dragana Đilasa pozivam ga na TV duel, na bilo kojoj televiziji i u bilo koje vreme", naveo je Nikolić u saopštenju.

Nikolić je medijima dostavio tri dokumenta za koje navodi da su dozvole za koje Đilas kaže da ne postoje.

Lider Demokratske stranke je pre toga pozvao Vučića na tv duel, posle gostovanja lidera SNS u emisiji Stav Srbije na Prva tv.

"Povodom izjave Aleksandra Vučića da "pita genija Đilasa kako da se zaduživanje reši", poručujem mu da sam uvek spreman da mu objasnim kako", rekao je Đilas u pisanoj izjavi medijima.

On je dodao da svaki Beograđanin vidi gde je "otišlo 315 miliona evra za koliko smo zadužili Beograd u pet godina, ali nema čoveka u Srbiji koji moze da odgovori gde je otišlo četiri milijarde evra za koliko su Aleksandar Vučić i ova vlada zadužili Srbiju u ovih 14 meseci".

On je dodao i da je zahvalan Vučiću što je pokrenuo temu progona njegove porodice, ali da ne traži zaštitu ni za sebe, ni za svoju porodicu od napada koji traju već 12 meseci, jer nije samo on meta napada.

"Tražim od svih koji imaju uticaj da se poštuju prava svih onih članova DS koji su unapred obeleženi kao kriminalci, koje hapse i drže u pritvorima, jer to uništava živote i njih i njihovih članova porodice" rekao je Đilas.

Vučić je ranije danas rekao da su dve milijarde evra uzete kada je formirana vlada kako bi se isplatile penzije i podvukao da je to urađeno zato što je bio takav fiskalni deficit i dramatično povećanje udela javnog duga u BDP .

"To su stvari koje ne možemo da rešimo do 2015, 2016.To ne može niko da reši. Recite mi tog genija koji to može da reši. Đilas? Tako kako je rešavao problem javnih preduzeća u Beogradu? Pa "zakukaće" cela Srbija kada za mesec dana budu poznati bilansi javnih preduzeća u Beogradu" rekao je Vučić.

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još