Da li ste rođeni pod srećnom zvezdom ?

Za neke ljude se kaže da su rođeni pod „srećnom zvezdom“. Da li je ovaj termin samo obična fraza, ili takvi horoskopi zaista postoje? Druge, opet, prate maleri i pehovi. Za šta god da se uhvate - sve propada. Po učenju karme, to su samo posledice naših dela iz prethodnih života i zato s pravom možemo da se zapitamo - da li smo mi zaista ono što nam se dešava?

Uobičajeno pitanje je zbog čega se dobrim ljudima dešavaju loše stvari, a onima koji su loši sve ide kako treba? Ako ne prihvatimo zakon karme i reinkarnacije nikako ne možemo da objasnimo tako nešto, jer onda izgleda kao da pravilo „dobro čini, dobro će se vratiti“ nema baš puno smisla. Da li je zaista tako?

Ukoliko posmatramo samo ovaj život, sigurno je da nećemo naći odgovor. Međutim, ako pogledamo naše prošle živote, videćemo da smisao ipak postoji. To što se ne sećamo ranijih života, ne znači da se nisu desili. Zapis naših dela ostaje kao na filmskoj traci. On se nalazi negde duboko potisnut u našem umu. Procesom regresije moguće je da se osoba seti svojih prethodnih života. Astrologija takođe može da nam da odgovore na ova pitanja.

ROĐENI POD „SREĆNOM ZVEZDOM“

Procena da je neko rođen pod „srećnom zvezdom“ uglavnom može da se vidi po poziciji Jupitera u horoskopu. On je najveći benefik i nosilac sreće. Ako je na dobrom mestu i bez upliva loših planeta, onda je sreća zagarantovana. Životno polje u kojem se Jupiter nađe u trenutku rođenja opisuje gde je najdirektniji uticaj sreće ali se, naravno, njegova uloga ne završava samo na tome. Pored toga što donosi uspeh, sreću, novac i drugo, on je i veliki zaštitnik, pa osobu spasava iz komplikovanih životnih situacija. Njegov pozitivan uticaj je rezultat dobrih dela iz prethodnih života. Ako je neko u ranijem životu bio pošten, moralan, duhovan, velilkodušan, pravedan i slično, on će sigurno kao nagradu za takva dela dobiti dobrog Jupitera u svom horoskopu.

Odlična pozicija je svakako kad se ova planeta nađe u 1. kući (sudbina). To obično ukazuje na sreću. Sa ovakvim položajem Jupitera život je lep, uspešan, finansijski stabilan i bezbrižan, a često i dugovečan. Ovo je jedna od onih pozicija za koju kažemo da je neko rođen pod „srećnom zvezdom“. Te osobe su veliki optimisti, pa život uvek vide sa vedrije strane. Možda baš zbog toga i imaju uspeha? Iako kod nekih mogu da izazovu zavist i ljubomoru što im sve ide lako, oni su po pravilu dobri ljudi. Humani su i žele da pomognu drugima, i na taj način samo još više pojačavaju pozitivan uticaj Jupitera, donoseći sebi veću sreću. Ovo je odličan primer kako se dobro dobrim vraća. U ovakvim horoskopima često nema nekog većeg karmičkog tereta, što znači da nema negativnih uticaja ranijih života na sadašnji.

(old_image)


DOBRO SE DOBRIM VRAĆA

Odlična pozicija Jupitera, odnosno sreće koju on donosi je 2. astrološka kuća, tj. polje novca. Uz neke druge aspekte, ovo je najveći pokazatelj bogatsva. U prošlom životu ove osobe su mnogo davale i pomagale, pa su zbog toga danas bogati i uspešni. Ovo ukazuje na odličnu finansijsku situaciju, postignutu bez velike muke i truda. Ako pri tom postoje i dobri aspekti sa Plutonom, onda je to slika velikog bogatstva. Ovaj aspekt je tipičan za onu izreku „para na paru ide“. S obzirom da je dobra finansijska situacija jedna od predispozicija za ugodan i lep život, ova pozicija Jupitera je svakako omiljena u astrologiji. Ako se pri tom još nađe u Ribama, Strelcu, Raku, Lavu ili Biku, onda će sigurno biti velikodušan i doneće veće količine novca.

U svojoj praksi sretao sam puno bogatih ljudi koji su imali baš ovu poziciju Jupitera. Gotovo svi su imali dobar posao i dosta su zarađivali. Bilo je tu bankara, biznismena, trgovaca, lekara, onih koji posluju sa inostranstvom, sportista... i svima je ova planeta zaista donela enormnu količinu novca u život. Ako imate ovaj aspekt, važno je samo da prepoznate čime treba da se bavite. Sa Jupiterom u 2. kući sve mora da bude veliko, grandiozno i on onda sigurno daje uspeh. Ako radite nešto na malo, sitno, Jupiter tu ne može da se ispolji. Što su planovi i namere veće, to je bolje.

ISPUNJENJE ŽELJAJEDANAESTA kuća u horoskopu predstavlja naše želje, planove i namere. Ako se Jupiter nađe u njoj to je veliki pokazatelj da će nam se ostvariti sve ono što planiramo i želimo. Potrebno je samo da je želja realna i izvesna i Jupiter će na ovom mestu pomoći da ostvarimo svoje planove. Dakle, sreća je ovde upravo povezana sa onim što negde duboko želimo. Naravno, to ne podrazumeva da samo želimo i ništa ne radimo, već da se trudimo, a Jupiter će onda da nam ukloni sve prepreke. Ova kuća je, kao i peta, takođe povezana sa igrama na sreću, pa to može biti još jedan poklon ove planete. Ako je dobra 5. kuća a Jupiter se nalazi u 11. kući, onda je izvestan dobitak u igrama na sreću.

Četvrta kuća je takođe moćno mesto za ovu planetu. S obzirom da se kroz nju vide roditelji, preci, nekretnine, odmah je jasno da osobe sa ovom pozicijom Jupitera od početka života imaju dobar temelj. Prvo, preci su bili bogati, uvaženi, obrazovani, kao što su to danas i roditelji. Jupiter ovde donosi sreću sa nekretninama. To su obično stanovi, lokali, kuće... Ako imate Jupitera u 4. kući a još uvek nemate stan, ne brinite jer će se to sigurno vrlo brzo desiti. Nemoguće je da sa ovom pozicijom neko može da ima problem sa krovom nad glavom. Stanovi i kuće su obično veliki a ako je uključeno i Sunce, onda su svetli i obasjani suncem. Sreća sigurno ide preko roditelja, pa sve što dođe sa njihove strane je dobro.

Ako se Jupiter nađe u sedmoj kući (brak), onda osoba treba što pre da se uda - oženi, jer tek kad se uđe u brak Jupiter počinje da daje sve što je u njegovoj moći. Prvo daje sreću u braku i partnera koji je moralan, obrazovan, a često i vrlo bogat. Ona ovde donosi sreću u braku, a ako nema loših aspekata, onda od ulaska u zajednicu sledi pravo blagostanje.

Pre nekoliko godina gledao sam devojci od nepune 24 godine baš ovu poziciju Jupitera. Ona je imala Jupitera u 7. kući u odličnom aspektu sa Suncem, Venerom i Plutonom. Rekao sam joj da će se udati za čoveka koji će doći iz inostranstva (Jupiter) koji ima visoku poziciju (Sunce), lepo izgleda (Venera) i da će biti bogat (Pluton). Baš tako se i desilo. Sada živi u srećnom i harmoničnom braku. Interesantno je to da njen partner u polju braka ima Veneru u Biku, što ukazuje da će tek u braku ostvariti svoju pravu ljubav. S obzirom da se Venera (žena) nalazila pored Merkura (mladost), on se oženio deset godina mlađom ženom od sebe. Dakle, sve se uklapa. Izgleda da im je sudbina baš namenila jedno drugo.

U 5. kući Jupiter donosi sreću kroz decu. Ona takođe mogu da budu uspešna, naročto prvorođeno dete. Ako je Jupiter ovde u muškom znaku, prvo dete je najčešće muškog pola. Sreća je ovde i sa igrama na sreću, u šou-biznisu, na svim mestima zabave, a naročito u ljubavi i seksu. Osobe sa Jupiterom (mnogo, sreća, avantura) u 5. kući (ljubav) imaju puno lepih ljubavnih veza i avantura, kao i bogat seksualni život.

(old_image)

TAMO, U INOSTRANSTVU

Oni koji ga imaju u 8. kući imaće sreće sa nasledstvom, ili će im partner biti bogat. Ova pozicija je takođe izuzetno velika zaštita, naročito od kletvi i crne magije. Jupiter ovde može da poništi i tako teške uticaje, a čak može i da produži život.

U 9. kući donosi sreću kroz putovanja ili život u inostranstvu. Imao sam interesantan primer osobe sa pozicijom Jupitera u 9. kući. Do tridesete godine mu ništa nije išlo za rukom. Ni posao, ni novac, ni ljubav, bukvalno ništa. S obzirom da mu je Jupiter (sreća) bio u 9. kući (inostranstvo) jedino što je moglo da preokrene stvari bilo je njegovo preseljenje u inostranstvo. Neverovatno lako je uspeo da izdejstvuje sva potrebna dokumenta. Za nepunih šest meseci je imao pristojnu ušteđevinu, dobar posao i devojku. Dakle, sreća mu je ipak bila negde tamo daleko.

U 10. kući, koja se u astrologiji zove Vrh neba, on donosi sreću i uspeh u karijeri, pa svi koji ovde imaju Jupitera treba samo da budu ambiciozni, da rade i sva vrata će im biti otvorena. Njih nebo podržava za velika dela, a u nekim slučajevima može da im donese veliku popularnost i planetarni uspeh. Naravno, to zavisi od znaka u kojem je Jupiter. Ako je u Biku, onda je to kroz umetnost, ili je to karijera vrhunskih kuvara. U Blizancima su to pisci, novinari, scenaristi, trgovci, u Vagi pravnici, advokati, umetnici, u Jarcu sudije, arhitekte, stomatolozi, u Devici lekari, zanatlije, u Škorpiji hirurzi, u Ovnu vojnici, u Lavu političari, muzičari, glumci, u Vodoliji naučnici, istraživači, programeri, u Strelcu profesori, avanturisti, itd. Dakle, samo treba ići logikom simbola i doći ćemo do pravih značenja. Naravno da treba videti sa kojim planetama Jupiter ulazi u aspekte. To će nam još detaljnije precizno dati odgovore na neka pitanja.

(old_image)

ANĐEO NA RAMENU

Znak velike zaštite i dobrih dela iz prošlih života je Jupiter u 12. kući. Ova pozicija se u astrologiji zove „anđeo na ramenu“, jer se smatra da osobu budnim okom stalno posmatra njen anđeo čuvar koji ne dozvoljava da joj se bilo šta loše desi. Ove duše su u prethodnom životu činile dobra dela a često su bili sveštenici, profesori, pravnici ili moćnici iz senke. Kako god, u sadašnjem životu je ovo znak velike, skrivene moći. Srećemo ga kod spiritualista, okultista, psihologa, parapsihologa, ezoteričara, ali i kod svih onih čiji posao zahteva tajnovitost. Njihova sreća je često negde daleko na ostrvima, u dalekim zemljama, na nepoznatim mestima, možda na brodu na pučini mora, u kosmičkim prostranstvima ili pustinjskim dinama.

Jupitrer se uvek nalazi u našem ličnom horoskopu, što znači da nas negde, ipak, uvek čeka sreća. Treba samo da je nađemo i da je proživimo da bismo mogli da budemo što ostvareniji. Jupiter je vera, pa i vera u Boga. Što više verujemo, Jupiter je u našem horoskopu jači. Njega možemo da pojačamo samo dobrim delima i pomaganjem drugima. Ako bude zadovoljan našim zalaganjem, izmeniće nam život i doneće sreću kakvu nismo ni sanjali.

Izvor: TREĆE OKO, ŽenskiKutak

Pogledajte još