Majkl Džekson snimio spot pred smrt

LOS ANĐELES, 30. juna 2009. (Beta-AP) - Dve sedmice pre smrti, Majkl Džekson je dovršio rad na obimnom projektu pod nazivom "Dome Project" koji je najverovatnije poslednji snimljeni materijal "kralja popa". Detalji o projektu su oskudni. Dve osobe upućene u njega potvrdile su njegovo prostojanje agenciji Asošijeted pres, pod uslovom da ostanu anonimne jer su potpisale ugovor o poverljivosti.

Ti izvori kazali su da je materijal sniman pet nedelja u studiju Kalver, u kojem je pre 70 godina snimljen filmski klasik "Prohujalo s vihorom". U studiju su postavljene četiri različite scenografije, uklučujući groblje koje podseća na ono iz Džeksonovog spota za pesmu "Thriller" iz 1983.

Snimanje je trajalo od 1. do 9. juna, a Džekson je skoro neprekidno bio prisutan. U toku je postprodukcija, koja će biti odvršena sledećeg meseca. Jedna od scenografija je kompletno u crnoj boji, sa ogromnim Džeksonovim portretom u kostimu vukodlaka iz spota za "Thriller". Druga je džungla, a treća replika gradilišta, sa ekranom u pozadini. Na sajtu kompanije Stimjulejted, koja je radila na projektu, navodi se da je ta firma angažovana da osmisli pozadinu za Džeksonove koncerte u Londonu.

Pogledajte još