Marku Miškoviću ukinut kućni pritvor

Mišković je prethodno položio jemstvo od 3,3 miliona evra za odbranu sa slobode upisom hipoteke na nepokretnosti i obećao da se neće kriti i da će se odazivati svim pozivima suda.

Sud je danas dobio dokaz o upisu hipoteke. Specijalni sud je u četvrtak odlučio da Marko Mišković bude pušten iz kućnog pritvora uz položeno jemstvo.

Sud je prihvatio predlog Miškovićeve odbrane da mu se mera zabrane napuštanja stana, uz elektronski nadzor, zameni upisom hipoteke na nepokretnosti i to na lokal u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu od 250 kvadratnih metara.

Istim rešenjem, sud je Miškoviću odredio meru zabrane napuštanja mesta boravišta odnosno teritorije Republike Srbije, oduzet mu je pasoš i naloženo da se svakog prvog radnog dana u mesecu javlja policijskoj stanici u mestu u kojem živi.

To je prvostepena odluka, na koju Tužilaštvo za organizovani kriminal ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, koja, međutim, ne zadržava izvršenje ove odluke.

Marko Mišković u kućnom pritvoru proveo je šest meseci, nakon što je prebačen iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu u koji je dospeo 12. decembra prošle godine.

Njegov otac, Miroslav Mišković, pušten je iz pritvora sredinom juna uz jemstvo od 12 miliona evra.

Miškovići su zajedno sa vlasnikom "Nibens grupe" Milom Đuraškovićem, bili uhapšeni 12. decembra prošle godine zbog malverzacija sa putarskim preduzećima kojima je, kako se sumnja, budžet Srbije oštećen za oko 30 miliona evra.

U tom predmetu ima još devet osumnjičenih, od kojih je samo još Đurašković u kućnom pritvoru, dok se ostali brane sa slobode.

Protiv njih je podignuta optužnica a pripremno ročište u tom procesu trebalo bi da počne 14. oktobra nakon što je odloženo sredinom avgusta.

Izvor: RTS

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.