Samoj sebi savetodavac: Šta bih volela da sam znala sa 20 godina

Naime, Volš, koja je danas na pragu četrdesetih godina, napisala je pismo sebi u periodu kada je imala 20 godina. Mada nesvrsishodno, pismo sadrži korisne savete. Dakle,

Draga Ja,

1. Kada te muškarac u kog si zaljubljena pita "Jesi li ti dobra ili loša devojka?", nasmej mu se u lice, okreni se na drugu stranu i ignoriši njegove pozive.
2. Stavljaj kremu za sunčanje. Makar oko očiju i iznad gornje usne.

3. Nedaj ljudima da te ponižavaju i čione da se osećaš loše samo zato što ste "iste krvi" (zato što su članovi porodice)

4. Napravi račun koji će automoatski uzimati deo plate radi uštede. Tako ćeš samoj sebi kupiti slobodu u budućnosti.

5. Odbijanje nije znak da treba da prestaneš da se baviš onim što voliš. Prijvati to kao neminovnost i nastavi dalje.

6. AKo imaš neki problem sa prijateljem koji ti je bitan u život, progutaj knedlu i zatraži razgovor sa njim. Nemoj samo da prekineš vezu sa njim ili njom.

7. Govori istinu. Ljudi osećaju kad ih lažeš.

8. Iako si vaspitana da očekuješ brak pre 30 godine, nemoj da se nerviraš ako nemaš ponuda za to. Uživaj u svojim dvadesetim godinama, jer ćeš se kajati kada budeš vezana za muža i decu kasnije.

9. Slušaj svoj instinkt i svoje potrebe. Znam da si vaspitana da prvo slušaš druge i pokušaš da im ugodiš, ali što više obraćaš šažnju na samu sebe - to ćeš lakše izbeći autodestruktivnost.

10. Zapamti: prelepa si. Koža ti je neverovatna, metabolizam fleksibilan. Imaš izuzetno mnogo energije i radoznalosti. Nema potrebe da od drugih tražiš da ti "napumpaju" samopouzdanje. Savršena si.

11. Budi mekša prema majci. Sve mane koje sada vidiš kod nje imaćeš i ti.

12. Ne budi kompetitivna, već kolaborativna. Ima dovoljno mesta za sve.

13. Snovi ti se neće sami ostvariti, ili ukazati poput mističnog jednosroga. Ti moraš da ih izgradiš. a to ćeš postići ako budeš slušala instinkt i zaboravila na odbijanja.

Izvor: 24sata

Pogledajte još