Ivanović: Japan je bitan za nas, svi za Dekija!

0

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da je predstojeći meč jako bitan za tim, kao i da će se svi igrači potruditi da ulepašaju oproštaj Dejana Stankovića od nacionalnog tima.

“Utakmica koja dolazi nam je bitna. Imamo svoj cilj koji smo planirali da uradimo. Ovo će biti novi test, nova provera. Imamo mnogo novih igrača, mnogo nam je promenjenen tim, ali mi zato želimo da pokažemo da i u promenjenom sastavu možemo da igramo kvalitetno”, rekao je Ivanović novinarima u Staroj Pazovi.

Kapiten je kazao da dobro poznaje Japan, stalnog učesnika velikih takmičenja, ali da će se svi koncentrisati na igru svog tima. Iako je Srbija izgubila sve šanse da se plasira na Mundijal, Ivanović je kazao da i ovaj meč ima takmičarski značaj.

“Od ove utakmice počinju nove kvalifikacije za nas i želimo da sa starim ambicijama i starim stilom igre napravimo rezultat koji će nas odvesti u Francusku (na Evropsko prvenstvo“.

U petak će se od igranja za reprezentaciju oprostiti dugogodišnji kapiten Dejan Stanković.

“Uvek lepo i teško pričati o Dekiju, on zaslužuje sve ovo, i mnogo više od ovoga. On je obeležio naš reprezentativni fudbal za mnogo, mnogo godina. Stanković je bio legenda dok je igrao, a naročito sada. Treba svi da se potrudimo da ovaj oproštajni meč bude šlag na tortu za Dekija”, rekao je Ivanović.

On se nasmejao na pitanje ko će biti kapiten.

“Deki će biti kapiten! Ako bude igrao. Ne odlučujem o tome ja”,
rekao je Ivanović kroz smeh.

Srpski reprezentativac kazao je da su ove kvalifikacije bile neuspešne u rezultatu, ali da je bilo mnogo dobrih stvari.

“Pokazali smo veliki potencijal. Počeli kvalifikacije sa mnogo negativnih stvari i skepse, a sada smo napravili atmosferu u kojoj ponovo verujemo i imamo želju za dokazivanjem. Rezultatski su kvalifikacije bile neuspešne, ali sve ostalo je bilo mnogo pozitivno”, rekao je Ivanović.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.