Cela Evropa napustiće EU

0

Bivši predsednik Češke, Vaclav Klaus, izjavio je na promociji svoje nove knjige ‘Češka na raskršću’, održanoj u Pragu, da će na kraju cela Evropa napustiti projekat Evropske unije (EU) i da će se Evropa razvijati na drugačiji način od sadašnjeg, javlja Agencija Anadolija.

'Mi ne samo da želimo da Češka napusti EU. Mi želimo da Evropsku uniju napusti cela Evropa. Ja zaista mislim da će cela Evropa napustiti EU i da će ostaviti evropsku gospodu da sede u Briselu. Evropa će u budućnosti krenuti drugim smerom', rekao je Klaus.

Knjigu 'Češka na raskršću: Vreme za odluku' Klaus je napisao s još nekoliko saradnika iz svog evroskeptičnog, konzervativnog Instituta Vaclava Klausa. Takođe, Klaus, kao jedan od najpoznatijih evroskeptika među šefovima država i vlada EU-a, dok je bio 10 godina na čelu Češke, izjavio je da se ništa strašno ne bi dogodilo da Češka izađe iz EU-a. 'Nakon istupanja Češke iz EU-a ne bi se dogodilo ništa katastrofalno. Mislim da ne bi stali tramvaji, tekla bi voda i bilo bi struje', kazao je Klaus.

Izvor: Tportal.hr

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.