Dvojica motociklista povređena u dve saobraćajke

Motociklista, muškarac star oko 55 godina, u udesu oko 21.10 časova u Ustaničkoj ulici kod Sportskog centra "Šumice" zadobio je povredu glave, potres mozga i oguljotinu levog kolena, a prevezen je u Urgentni centar, istakla je Macura.

Muškarac star oko 36 godina, motociklista, u udesu oko 19.10 časova na uglu Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Trešnjin cvet zadobio je ogrebotine na šakama, ali je odbio bolnički tretman, navela je portparol Hitne pomoći.

Tokom noći Hitna pomoć je u Beogradu obavila 87 intervencija od kojih 13 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 216 intervencija od kojih 65 na javnim mestima, precizirala je doktorka Macura.

Pomoć lekara su tražile sve vrste pacijenata, među kojima i astmatičari, osobe sa bolom u grudima i psihijatrijski bolesnici, navela je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala rad na mentalnom zdravlju zbog učestalih uboda nožem u poslednje vreme.

Macura je srčanim bolesnicima savetovala nitroglicerin i upozorila da zbog toplijeg vremena postoji mogućnost pogoršanja zdravlja hroničnih bolesnika, kao i promena raspoloženja, nesanica, malaksalost i umor.

Izvor: BLIC

Pogledajte još