Ćurčić: Na terenu da dokažemo da smo favoriti!

"Ne bežimo od uloge favorita. Objektivno, jesmo favoriti, ali ni malo prepotentno ne smemo da uđemo u te utakmice. Kipar je u meču u Gornjem Milanovcu pokazao da poseduje određeni kvalitet i mislim da moramo biti maksimalno argesivni, skoncentrisani i spremni jer danas nikoga nije lako pobediti", rekao je Ćurčić novinarima u Hotelu M na okupljanju mlade reprezentacije.

Mlada reprezentacija Srbije 11. oktobra od 18.00 u Ahni igra protiv Kipra, a četiri dana kasnije, u isto vreme u Gornjem Milanovcu protiv Severne Irske.

"Čeka nas veoma zahtevan meč na Kipru, na kojem moramo biti na visokom nivou ako mislimo da dođamo do pobede", dodao je Ćurčić.

Meč protiv Severne Irske u Gornjem Milanovcu Srbija će igrati pred praznim tribinama zato što služi kaznu zbog incidenata u Kruševcu na utakmici protiv Engleske.

"Ponovo pred praznim tribinama... Nismo imali predstavu pre prve utakmice (protiv Kipra) da će biti toliko teško bez publike. Mi izbora nemamo. Moramo da dobijemo i tu utakmicu i da iz oktobarskog ciklusa izađemo sa dve pobede", rekao je selektor Srbije.

Za mladu reprezentaciju u te dve utakmice igraće i igrači A reprezentacije Matija Nastasić, Filip Đuričić i Aleksandar Mitrović. I igrač Benfike Lazar Marković je trebalo da nastupi, ali je on izostao sa današnjeg okupljanja zbog povrede.

"Znači nam puno što su oni tu, ali ne očekujem od njih da sami reše utakmice. Pred nama je četiri dana rada gde ćemo pokušati da napravimo što bolju grupu i da iz timske igre dođe individualni kvalitet kako povratnika iz A reprezentacije, tako i drugih igrača", rekao je Ćurčić.

Beta

Pogledajte još