Student iz Crvenke poginuo u saobraćajki u SAD

U istoj nesreći povređena su i dvojica studenata iz Kule, javio je danas novosadski radio 021. To su Dušan Travica (24) i Goran Šišarica (25).

Sva trojica su studenti Univerziteta u Novom Sadu i u SAD su boravili pet meseci.

Nesreća se dogodila pre tri dana, kada je, po rečima svedoka, vozilo kojim je upravljao Travica, sletelo s puta u blizini grada Majnot u Severnoj Dakoti. Automobil se prevrtao i završio u jarku, a Jovanović i Šišarica su ispali iz vozila.

Jovanović je umro u ambulantnim kolima na putu do bolnice, kazali su svedoci.

Goranu je, po rečima njegove majke Rade, u udesu slomljen jedan kičmeni pršljen i jedan oštećen, i prignječeno mu je plućno krilo.

"Rečeno mi je da je pretrpeo težak šok, zbog čega mu još uvek nije saopšteno šta se dogodilo sa njegovim drugovima, ali mu je stanje stabilno i za nekoliko dana bi trebalo da bude pušten iz bolnice", rekla je Goranova majka za Nadlanu.com

Travica je zadobio teške povrede i bio je u komi iz koje se probudio pre 12 sati. Povređena mu je vilica, šest pršljenova i ruka, ima jake bolove i hitno mu je potrebna finansijska pomoć za nastavak lečenja u specijalnoj bolnici u Mineapolisu, pošto mu je isteklo zdravstveno osiguranje, preneo je Radio 021.

Poginuli Jovanović je bio student Fakulteta za uslužni biznis, Travica je na master studijama Fakulteta tehničkih nauka, a Šišarica je student Prirodno-matematičkog fakulteta.

Izvor: Beta, M.I.

Pogledajte još