Godinu dana "Pet Friendly Srbija" inicijative

0

Udruženje za zaštitu životinja "Pet Frendli" je pre godinu dana pokrenulo akciju mapiranja Srbije sa ciljem pronalaženja što većeg broja objekata u koje je moguće ući sa kućnim ljubimcem. Inicijativi su se ubrzo priključili aktivisti sa Twittera i za kratko vreme projekat je stekao veliku popularnost na internetu, kao i medju vlasnicima kučnih ljubimaca. Kao proizvod tog rada, postavljen je potpuno besplatni informativni portal www.petfrendli.com na kome je moguće pronaći skoro sve Pet Friendly lokacije u Srbiji, a od skoro je moguće dodati i lokacije koje se nalaze u regionu.

Neki od velikih trgovinskih centara, kao što su USCE Šoping Centar priključili su se akciji i omogućili ulazak vlasnika sa svojim ljubimcima, što planiraju i drugi šoping molovi.

Kao buduće aktivnosti planiraju se akcije podizanja svesti o pravima životinja, edukacija vlasnika ljubimaca o potrebama održavanja životne sredine kao i obeležavanje Pet Frendly lokacija specifičnim nalepnicama, kao i doniranje opreme potrebne za konverziju objekta u pravi Pet Friendly objekat.

Takodje, veliki broj vlasnika ljubimaca tvrdi da ciljno odlazi lokale u kojima je dozvoljeno dovesti ljubimca i da ne žele da više budu diskriminisani.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.