Partizanu malo šest miliona

Prema poslednjim informacijama, počeli su pregovori između Ajaksa i Partizana u vezi s prelaskom defanzivca "crno-belih" Ivana Obradovića u redove amsterdamskog kluba. Agent Obradovića, Nikola Damjanac, u utorak je boravio u Minhenu, gde se sastao sa čelnicima "kopljanika" u pokušaju da se pronađe zajednički jezik što se tiče finansijskog dela transfera. Kamen spoticanja u ovom momentu predstavlja i činjenica da levi bek našeg šampiona ima konkurenciju u fudbaleru čija cena je za nijansu niža od Obradovićeve. Suma koju je Ajaks spreman da plati za Obradovića iznosi oko šest miliona evra. 

Partizan bi do kraja prelaznog roka mogao da sklopi "aranžman" i za desnog beka Ivana Stevanovića. Postoje dve opcije po kojima bi defanzivac "crno-belih" napustio klub: prva je da sada potpiše ugovor a sredinu promeni tek u zimskom prelaznom roku, a druga podrazumeva odlazak odmah posle kvalifikacija za Ligu šampiona. Ovako fleksibilnu opciju ponudili su klubovi iz Francuske, što je na neposredan način potvrdio i agent desnog beka Partizana:
- Postoji interesovanje za Stevanovića. Dva kluba iz Francuske bi ga rado videla u svojim redovima. Videćemo šta će se sve izdešavati do kraja prelaznog roka, sve je još otvoreno - rekao je Nikola Damjanac. 

Posle godinu dana provedenih na pozajmici u Metalcu iz Gornjeg Milanovca, u sportskom centru "crno-belih" pojavio se golman Živko Živković, koji je na Evropskom prvenstvu mladih u Švedskoj bio treći čuvar mreže.
- Tek treba da razgovaram sa ljudima iz kluba i vidim kakvi su planovi u vezi sa mnom - kaže Živko Živković. - Voleo bih, naravno, da se vratim, ali je možda bolje, ukoliko ne budem imao dovoljno prostora, da ponovo odem negde i branim. To će u svakom slučaju odlučiti u klubu - rekao je Živković.
Ukoliko Partizan vrati Živkovića, jasno je da će jedan od dvojice "rezervista" - Darko Božović ili Aleksandar Radosavljević, promeniti sredinu, pošto Mladen Božović nije na prodaju.

GENERALKA 

Treći kontrolni meč između Partizana i Jagodine igra se u četvrtak od 18.00 na stadionu u Humskoj, a pet dana kasnije, tačnije u utorak, "crno-beli" će odigrati i poslednju test-utakmicu koju u taboru šampiona nazivaju "generalna proba". Još nije poznato koga će to Partizanovi navijači gledati pred mečeve sa Rilom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, jer čelnici kluba vagaju između nekoliko opcija.

POŠTEDA 

Prepodnevni trening Partizana u utorak propustili su Ivan Stevanović i Branislav Jovanović, zbog problema s povredama.
- Stevanović je na meču protiv Jedinstva dobio udarac u potkolenicu, zbog čega smo odlučili da se odmori, a Jovanović ima problema s primicačkim ložama, i takođe je pauzirao radi predostrožnosti. Biće sve u redu sa njima - kaže doktor Partizana Sead Malićević.

www.novosti.rs

Pogledajte još