Beli lavić iz Beograda miljenik svetskih medija i zvezda (VIDEO)

0

Slika i video na kojima šest dana stara ženka belog lavića iz Beogradskog zoo-vrta pokušava da riče juče su obišli celu planetu. Na čari nove svetske zvezde nisu ostali imuni ni holivudski glumci koji su šerovali fotke beogradskog belog lava po društvenim mrežama, a mediji na svim kontinentima preneli su vest o tome da se lavica Maša omacila.

Iako su na svet pre nekoliko dana stigle dve jedinke, mužjak je nažalost uginuo.

“Beli lavovi su greška prirode i zato ih ima malo i zato su tako dragoceni. Da opstaju kao obični lavovi, oni bi po brojnosti bili izjednačeni, što nije slučaj. Lavica je odbacila mladunčad, a mi smo tri dana pokušavali da ih nakon hranjenja vratimo, u nadi da će ih ipak prihvatiti. Ovo nije prvi put da se lavica Maša ovako ponaša, ali smo ranije imali ispomoć žute lavice Kjare, koja se uvek macila u isto vreme, pa je tako preuzimala brigu nad svim mladuncima”
, kaže Vuk Bojović, direktor Beo zoo-vrta, napominjući da je mali mužjak bio slab i da nije uspeo da preživi.


USA Today

O tek rođenoj ženki, koja je preko noći postala planetarna zvezda, danonoćno brine tim ljudi. Juče su o njoj, između ostalih, pisali i britanski „Dejli mejl“, „Hafingtonpost“, „USA tudej“, Nacionalna kineska televizija, a na čari beogradske lavice nije ostala imuna ni glumica Alisa Milano, koja je na svom Tviteru podelila video iz našeg zoo-vrta.


 I Dejli mejl je pisao o belom laviću

“Mali beli lavić tako jako pokušava da riče. Ljubav”, napisala je čuvena glumica, dok su njeni pratioci ostavljali poruke oduševljenja.

U Beo zoo-vrtu trenutno živi 11 belih lavova, a do sada je uspešno reprodukovano čak 30 jedinki.

24 sata

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.