Obrušila se fasada u Novom Sadu - majka spasila dete ispred lavine šuta

"Čula sam neko krckanje, pogledala gore i videla kako delovi zgrade padaju ka nama. Naglo sam povukla kolica, okrenula ih i uz pomoć prtolaznika uspela sam da nas sklonim na sigurno. Mogli smo oboje da nastradamo da nisam, ne znam ni sama zašto, pogledala gore," kaže za „Dnevnik“ vidno uzrujana i potresena Vezmar.

"Sramota je da ovaj prostor nije obezbeđen, a šetam se tu svaki dan. Kažu da su tu bile i dve devojke koje su uspele da pomognu, ali ih nisam videla. Ja ne znam u šta se Novi Sad pretvorio, jer ovako nikad nije bilo, da, kad izađeš s detetom na ulicu nalaziš se u neprestanom strahu od toga šta može da ti se dogodi,"
zaključila je Ivana Vezmar.

Njoj su pomogli Dragiša Kulić i Nenad Vukić, koji su se tu našli.

Prvi na terenu bili su vatrogasci, koji su evakuisali zgradu u čijem se prizemlju nalaze dva lokala. Policija je ispitivala svedoke, a prema nezvaničnim informacijama, izvođač radova pobegao je s mesta nesreće. Ono što smo mogli da saznamo od pomoćnih radnika, jeste da ne znaju ništa, pošto su unajmljeni za taj dan za pretovar materijala rekonstrukcije koja se odvija u pozadini.

Kako se moglo čuti od okupljenih, vlasnik zgrade u kojoj je nekada živeo i radio Svetozar Miletić, započeo je rekonstrukciju krova i gornjeg sprata, a da prethodno nije pribavio građevinsku dozvolu za te radove.

Izvor: Dnevnik.rs

Pogledajte još