Veliki plesni spektakl

U organizaciji plesnog kluba "Beodance" i Plesnog saveza Srbije, u hali sportova na Novom Beogradu, održano je internacionalno takmičenje u sportskom plesu. "IDSF International Beo Dance Open Trofej Beograda 2006" podržala je Skupština grada. Zbog velikog broja učesnika manifestacija je trajala dva dana. Svečano otvaranje održano takmičenja uz defile učesnika održano je u subotu 23. septembra. Kvalifikacije su se održale u dnevnim terminima. Parovi su se nadmetali u 10 disciplina: pet latinoameričkih plesova ( cha-cha-cha, samba, rumba, paso-doble, jive) i 5 standardnih plesova ( engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfoks, quickstep) kao i 5 starosnih kategorija: pioniri (7-11 godina), mlađi omladinci ( 12-13 godina), omladinci (14-15 godina), stariji omladinci (16-18 godina), seniori (19-35 godina). 
Večernji deo program praćen je muzikom benda "Mambo stars". 
Posetilo nas je više od 600 plesnih parova iz zemlje i sveta, predstavnici Velike Britanije, Mađarske, Norveške, Slovačke, Češke, Nemačke, Japana, Australije, Italije, Rusije, Bugarske.... Učestvovalo je i 24 renomiranih sudija iz 15 zemalja Evrope. 
Najveću pažnju publike kao i veliki aplauz pobrali su gosti iz Slovenije, koji su osvojili treće mesto. Prvo mesto zasluženo su odneli takmičari iz Letonije.  

Pogledajte još