Jedan od retkih intervjua najpoznatijeg uličnog umetnika Benksija (VIDEO)

"Nažalost danas se sve oko nas prebrzo menja, i zgrade se prave na sve strane što mi znatno smanjuje opcije za crtanje mojih dela. Pre mesec dana sam izabrao nekoliko objekata na kojima sam nameravao da crtam, ali kada sam krenuo da ih obiđem pre par dana na tom mestu su već počeli sa izgradnjom stambenih zgrada", ispričao je Benksi.

On je kazao da konstantno menja gradove jer je njegov hobi ilegalan, te uvek bira neko mesto koje ima puno stanovnika kako bi se lakše sakrio.

"Razmišljao sam i da obiđem Peking i Moskvu, ali sam odložio taj put jer im je loša pica", našalio se ovaj umetnik.

Benksi je kazao da će od oktobra početi sa crtanjem na ulicama Njujorka, te da će svaki mesec predstavljati po jedno novo delo.

Umetnik je dodao i da je izabrao Njujork, jer njegovi stanovnici zaista umeju da cene njegov rad i predanost ka iscrtavanju grafita.

Benksi  je pokazao i svoju umetničku stranu crtajući na pozadini jednog kamiona, gde je naslikao Rajsku baštu, na kojoj se nalazi vodopadi i duge.

On je kazao i da je počeo da crta na ulicama jer je to bilo jedino mesto koje mu je moglo pružiti pravu i vernu publiku, koju nikada ne bi stekao u komercijalnim galerijama.

Za kraj svog intervjua, Benksi je kazao da je Njujork kao stari svetionik koji privlači sve ulične umetnike koji žele da dokažu svoju vrednost.


Blic

Pogledajte još