SPS: Nema nesuglasica Dačića i Vučića

"To je njihov uobičajen način komunikacije i mi, njihovi saradnici, smo često svedoci toga. Ne bih rekla da je reč o bilo kakvim nesuglasicama", kazala je Dijana Vukomanović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Prema njenim rečima, sam način na koji su juče predstavljene i podržane ekonomske mere, kao i da se čekao povratak Dačića iz Brisela da bi one bile saopštene, govore o tome da nema problema u vladi.

Vučić je juče, na sednici vlade otvorenoj za mediji, zamerio Dačiću na velikom broju službenih putovanja u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Poslanička grupa SPS održala je konferenciju za novinare na kojoj je zatražila jedinstvenu podršku medjunarodnih i domaćih faktora za mere štednje koje je vlada juče predložila kako bi sprečila bankrot države.

Poslanik SPS Đorđe Milićević ocenio je da su mere vlade pokazatelj odgovornosti i realnosti.

"Postoje jasni i precizni rokovi i način za njihovo sprovodjenje i zbog toga zaslužuju punu podršku", rekao je Milićević i izrazio zadovoljstvo što je i MMF podržao vladine odluke.

Ministar finansija Lazar Krstić juče je na sednici Vlade predložio šest mera: smanjenje plata u javnom sektoru, povećanje niže stope PDV sa osam na 10 odsto, smanjenje subvencija javnim preduzećima, smanjenje rashoda ministarstava, korišćenje povoljnijih kredita i poboljšanje poslovnog ambijenta.

Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.