Majkl Džekson ostavio testament, otac bez nasledstva

LOS ANĐELES, 1. jula 2009. (Beta) - Majkl Džekson je 2002. sastavio testament, u kojem piše da će njegovu imovinu podeliti njegova majka i troje dece, objavili su američki mediji.

Detalji iz testamenta biće poznati kada se ovaj nađe na sudu. Neimenovani izvor upoznat sa dokumentom kazao je agenciji Asošijeted pres da u njemu piše da Džeksonovoj majci pripada starateljstvo nad decom, a da će se pevačeva celokupna imovina naći u posebnoj fondu. Za izvršioce testamenta, potpisanog 7. jula 2002, imenovani su Džeksonov višegodišnji advokat Džon Bjanka i muzički biznismen i prijatelj Džon Maklejn.

Testament se pojavio samo dan nakon što je pevačeva porodica u sudskim dokumentima navela da je 50-godišnji Džekson umro bez ponovažnog testamenta i zatražila kontrolu nad njegovom imovinom i decom. Sudija je potom Džeksonovoj majci dodelio privremeno starateljstvo nad 12-godišnjim Prinsom Majklom, 11-godišnjom Paris Majkl Ketrin i sedmogodišnjim Prinsom Majklom Drugim. Sud joj je dao i konrolu nad delom sinovljeve imovine.

Pogledajte još