Đoković: Povreda nije ozbiljna

"Samo sam napravio nezgodan pokret, što je prouzrokovalo oštar bol. Sada je sve u redu", rekao je Đoković.

Đoković izjavio je danas da će pokušati da se vrati na prvo mesto ATP liste, ali da to zavisi i od igara Španca Rafaela Nadala.

"Ostalo je još nekoliko turnira, među kojima je i ovaj u Šangaju, na kojima ću pokušati da odem što je dalje moguće, kako bih eventualno ponovo zauzeo mesto broj jedan. Ipak, to ne zavisi samo od mene, već i od Nadala", rekao je Đoković posle ubedljive pobede u drugom kolu Mastersa u Šangaju nad Špancem Marselom Granoljersem.

Đoković je naglasio da mu je prioritetni cilj da ponovo dođe do nivoa igre "na kojem ona treba da bude".

"Vazno je samo da i dalje radim na samopouzdanju i borbenosti, kako bih vratio igru tamo gde treba da bude. To mi je najvažniji cilj", rekao je Đoković.

Đoković je uspešno startovao na turniru masters serije u Šangaju, pošto je u drugom kolu savladao Španca Marsela Granoljersa sa 6:2, 6:0.

Đoković je bio slobodan u prvom kolu, a postavljen je za prvog nosioca na turniru.

Srpski teniser bio je apsolutno dominantan tokom većeg dela meča i nije dao šansu Granoljersu da pomisli da napravi iznenađenje.

Početkom drugog seta Đoković je povredio desni skočni zglob zbog čega je tražio medicinski tajm-aut, ali je uspešno nastavio meč.

Đoković će u trećem kolu turnira u Šangaju igrati protiv Italijana Fabija Fonjinija.

Masters u Šangaju igra se za ukupni nagradni fond od 6,2 miliona dolara, a pobedniku će pripasti ček na 729.000 dolara.

Pogledajte još