Tole Karadžić: Nisam se predomislio, ali me brine Mihajlović!

0

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je danas da nije promenio odluku o odlasku sa funkcije, ali je rekao da je zabrinut zbog najave selektora Siniše Mihajlovića da svoju sudbinu "vezuje" za njega.

“O odluci koju sam doneo pre mesec dana i objavio je javnosti, o želji da se povučem, mogu da kažem da se ništa nije promenilo. Ona je na stolu. Želim da čujem šta o tome misle organi FSS, državni organi i krovne organizacije UEFA i FIFA, koje su se u proteklom periodu više puta interesovale za stanje u našoj organizaciji. Nisam srećan zbog izjave selektora Mihajlovića koji je rekao da svoj ostanak na kormilu nacionalnog tima vezuje za mene. Smatram da on dobro radi svoj posao”, kazao je Mihajlović novinarima u Staroj Pazovi.

Karadžić je prošlog meseca najavio da će se povući sa funkcije po završetku jesenjeg dela sezone, što je većina klubova “dočekala na nož” uz zahtev da se to desi ranije.

On je naveo da reprezentacija nije uspela u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali sada je mnogi smatraju za najperspektivniji tim jugoistocne Evrope.

Karadžić je istakao i da će jedna od tema o kojoj će se razgovarati u FSS biti i suđenje na terenima Superlige.

“Taj segment mora da se dovede u red. Očekivali smo pritiske na sudije, posebno posle neuspeha naših klubova na evropskoj sceni. Postoji, međutim, i veliki broj objektivnih pritužbi. Reč je o kardinalnim greškama koje moraju da budu sankcionisane. Za njih ne mogu da postoje opravdanja. Takode, i situacija u Zajednici Superlige izmiče kontroli, pozabavićemo se i tim problemom”, poručio je predsednik FSS.

Karadžić je kazao i da će FSS nastaviti akciju rekonstrukcije stadiona po Srbiji.

“Ta akcija se nastavlja, plan je da još najmanje četiri stadiona budu rekonstruisana. Razgovaramo da to budu stadionu u Kragujevcu, Novom Pazaru, Subotici, Ivanjici, a treba da se vidi šta će biti sa Banjicom, Karaburmom. Potrebno je da se animiraju lokalne samouprave. Važno je da se uradi taj posao, jer u sledećoj sezoni više apsolutno neće biti moguce da se igra na stadionima koji nemaju reflektore”, zaključio je Karadžić.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.