Izvinjenje, pa pljačka: Imam troje gladne dece i nemam drugog izlaza

Saznali su to novinari Večernjeg lista od zaposlenih u susednoj radnji, koji su sa zanimanjem posmatrali policijski uviđaj danas oko 10 sati. A sve se odigralo na izrazito prometnoj lokaciji u centru Varaždina, tik do Gradskepijace. Gradom su oko podneva prolazile brojne patrole, tražeći počinitelja.

- Reč je o muškarcu, koji je radnici zaprijetio pištoljem i otuđio novac. Kriminalističko istraživanje je u toku - kažu u varaždinskoj policiji.

Od osoba koje su ispitivali interventni policajci u okolici pijace doznalo se da tragaju za muškarcem oko 45 godina starosti, koji je imao torbicu te, navodno, povređenu desnu ruku. No ako je i bila povređena, nije se to dogodilo u ovom razbojništvu, jer mu je radnica mirno predala novac. Ona je nakon uviđaja otišla u policijsku stanicu.

Kako nam je rekla jedna osoba iz kompanije, njihova je poslovnica opljačkana i pre oko mesec i po dana u nedalekoj Zagrebačkoj ulici. Navodno je i tamo razbojnik spomenuo decu. Jesu li slučajevi povezani trebalo bi da pokaže kriminalističko istraživanje.

Izvor: Večernji list

Pogledajte još