Situacije u kojima bi trebalo da odbijete seks

Dok većina muškaraca i žena razmišlja o situacijama kad će biti seksa, manje je onih koji razmišljaju o situacijama kad ne bi trebalo doći do seksa.

Pre nego što odgovorite na šest pitanja, postoji još jedna stvar o kojoj trebate da razmislite – da li je u pitanju seksualno iskustvo s osobom s kojom je veza na pomolu ili je reč o seksu na jednu noć?

1. Pod uticajem ste opijata?

Ako je odgovor potvrdan, onda ovo definitivno nije i ne bi trebalo da bude vaše veče. Ako morate da budete pijani ili pod uticajem opijata, to nikako nije dobra ideja. A ako već niste u stanju da upravljate automobilom, onda držite ruke podalje od svega oko sebe.

2. Vaš partner je pijan ili pod uticajem nečeg drugog?

Ako nije dobra ideja za vas, kad baš niste u najboljem elementu, onda nije dobra ideja ni za drugu osobu. Imati seks s nekim ko nije u stanju da da jasan pristanak, zakonska je definicija silovanja i ovo bi trebalo da važi za oba pola.

3. Želite da impresionirate prijatelje?

Ako seks ima veze s nekim ko se uopšte ne nalazi u sobi, onda uopšte ne bi trebalo da dođe do njega. Ne radi se o moralu. Ako želite da vodu+ite ljubav s osobom A samo zato da biste impresionirali osobu B, onda je osoba B osoba s kojom bi trebalo da imate seks, a ne osoba A. Dovoljno jasno?

4. Vaš najbolji razlog je: "A zašto ne?"

Ako je to jedini argument koji imate kad je u pitanju odluka imati seks ili ne, onda niste spremni za taj seks. Zašto ne biste otišli kući i samozadovoljavali se? Da se razumemo, u redu je ako želte samo da imate seks, ali u tom slučaju treba da budete iskreni prema sebi i prema drugoj osobi. Isto tako, imajte na umu i da postoji velika razlika između: 'Želim seks' i 'Zašto ne?'

5. Niste sigurni da li želite seks?

Ako imate i najmanju sumnju u to da li treba da imate sa nekim seks ili ne, onda je najbolje da pričekate s tim. I ne govorimo pritom o nervozi koja se javlja prilikom seksa s novom osobom, nesigurnosti zbog toga što će vas videti bez odeće ili slično. Ako je u pitanju neko s kim biste mogli da budete u vezi, onda ćete biti još prilika za seks. Ako partneru nije dobra ideja da pričekate, onda vas ne poštuje i nema smisla da nastavite takvu vezu.

6. Kako je bilo poslednji put kada ste bili nasamo s tom osobom?

Ako ste se ljubili i bilo je lepo, možda ste spremni na sledeći korak, odnosno na seks. Ako niste pod uticajem opijata, ako vaši prijatelji nemaju veze s tim, imate bolji razlog od 'zašto ne' i nemate nikakvih sumnji, onda ste verovatno spremni za seks.

Izvor: b92

Pogledajte još