Otvorena izložba Đorđa Lukovića: Namerno provokativno

0

U prostorijama galerije “Magacin” otvorena je prva samostalna izložba savremenog slikara Đorđa Lukovića. Radovi rađeni tehnikom ulje na platnu, crteži i skulpture, čak i interaktivna dela koja su pozivala posetioce da daju svoj kreativni pečat na svom završnom delu, doprinela su porastu zainteresovanosti za ovu izložbu.

Sva ta iznenađujuća raznolikost, kako tehnika tako i medija koje koristi Đorđe Luković, svakako će privući mnogobrojne poštovaoce umetnosti.

Izložba će biti otvorena do 18. oktobra, u ulici Kraljevića Marka broj 4.

Povodom otvaranja izložbe, autor je izjavio:
Drago mi je što je izložba bila posećena i što se publika lepo odazvala pozivu i svojim prisustvom doprinela magičnoj atmosferi.

A na pitanje o pravcu I karakteristikama stila u kojem stvara, ovaj mladi slikar je odgovorio:

Što se pravca tiče, može se odrediti kao jedna vrsta realnog slikarstva, ali nisam želeo da se profilišem već da izrazim lično viđenje stvari i sveta u kojem živim, refleks životne situacije u najširem mogućem smislu.“

Smatram da izložba, iako prva, publici ima šta da ponudi, prvenstveno odabirom tema za koje smatram da su namerno provokativne i obrađene do te mere da posmatraču pružaju mogućnost svog tumačenja i doživljaja stvari.”

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.