Studenti FPN blokirali saobraćaj u Ulici Jove Ilića, zahtevaju ispunjenje pet uslova

0

Oko 300 studenata Fakulteta političkih nauka okupilo se jutros oko 10 sati ispred zgrade fakulteta u Ulici Jove Ilića, na protestu na kojem zahtevaju usvajanje pet zahteva Studentskog parlamenta. Studenti su dobili obećanje dekana Ilije Vujačića da će o njihovim zahtevima raspravljati sutra na vanrednoj sednici.

Pet zahteva studenata FPN-a odnose se na mogućnost prenošenja svih ispita iz jedne u drugu godinu u slučaju da ukupna vrednost svih ispita koje student treba da položi u jednoj akademskoj godini ne prelazi 90 ESPB poena.

Takođe, studenti zahtevaju oslobađanje od plaćanja školarine svim onim studentima koji su ostvarili 60 ESPB poena u jednoj akademskoj godini, odnosno ukidanje rangiranja i automatsko primanje svih njih na budžet fakulteta.

Studenti zahtevaju i da se školarina smanji za 50 odsto onim studentima koji ostvare 48 do 53 ESPB bodova, odnosno 70 odsto onima koji ostvare 54 do 59 poena.

Uz to, studenti zahtevaju pet apsolventskih rokova za generacije koje su studije započele pre 2006. godine, i pet vanrednih rokova za generacije koje studiraju u skladu sa Bolonjskom deklaracijom, a studije su započele 2010. godine.

Oni takođe zahtevaju i unapređenje kvaliteta studija.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.