SKANDAL U KRALJEVSKOJ PORODICI: Najbliži rođaci nisu pozvani na krštenje

Tetke princa Vilijama, princeze En i Sofi, grofice od Veseksa, izostavljene su s popisa zvanica. Iako je Bakingemska palata odbila da komentariše ovaj skandal, čini se da ni Džordžovi praujaci, princ Endru i princ Edvard, takođe nisu pozvani na dugo očekivani događaj koji će se održati 23. oktobra, piše "Dejli mejl".

Vilijam i Kejt su odlučili da raskinu s kraljevskom tradicijom i odlučili su da sina krste u kapelici u palati St. Džejms, jer je prostor manji i intimniji od Bakimgemske palate. Krštenju će prisustvovati samo najbliža porodica i prijatelji.

Popis zvanica nije još potvrđen, ali će krštenju verovatno prisustvovati kraljica i princ Filip, princ Čarls i vojvotkinja od Kornvala, princ Hari, zatim Kejtini roditelji, Majkl i Kerol Midlton, sestra Pipa i brat Džejms. Očekuje se i objava imena šestoro kumova, ali će to najverovatnije biti Vilijamov dugogodišnji savetnik Džejmi Loter Pinkerton, najbolji prijatelj Tomas van Straubenze i bivša kraljevska dadilja Tigi Leg Bork.

Odluka kraljevskog para da promeni mesto održavanja iznenadila je mnoge, budući da su princ Vilijam, princ Čarls, princ Endru i princeza En kršteni u "Muzičkoj odaji" u Bakingemskoj palati, dok je kraljica krštena u privatnoj kapelici palate.

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža odavno su pokazali da se neće držati starih kraljevskih običaja.

Vilijam je za venčanje smanjio predloženi popis gostiju jer neke ljude nije poznavao, a par je odlučio, umesto službenog portreta, da objavi prvu porodičnu sliku princa Džordža koju je slikao Kejtin otac Majkl.

Par je vezan za palatu St. Džejms, gde je donedavno bio njihov dom, a ispred oltara kapelice ležalo je godine 1997. telo Vilijamove majke Dajane, kada su joj porodica i prijatelji odali počast pre ispraćaja u Vestminstersku katedralu.

Izvor: B92
Slika: AP

Pogledajte još